Haberler

Nazillili Aleviler 'Ali Haydar Yetim' Dedi

Alevi Kültür Dernekleri Nazilli Şubesi’nin cemevinde düzenlenen olağanüstü genel kurulunda mevcut Başkan Ali Haydar Yetim, 214 seçmenin oyunu alarak 4. kez başkan oldu.

Alevi Kültür Dernekleri Nazilli Şubesi'nin cemevinde düzenlenen olağanüstü genel kurulunda mevcut Başkan Ali Haydar Yetim, 214 seçmenin oyunu alarak 4. kez başkan oldu. 485 seçmenden genel kurula katılan 356 seçmenin oy kullandığı seçimde diğer aday Halit Cilvez ise 141 oy aldı.

Alevi Kültür Dernekleri'nin olağanüstü genel kuruluna, Genel Başkan Doğan Demir'in yanı sıra CHP İlçe Başkanı Ali Çankır ve çeşitli sivil toplum derneklerinin yöneticileri ile çok sayıda alevi vatandaş katıldı. Zaman zaman mevcut Başkan Ali Haydar Yetim'in eleştirilmesi nedeniyle gergin hava yaşanan olağanüstü genel kurula katılımın yoğun olması dikkat çekti.

Genel kurulda konuşan Ali Haydar Yetim; "Sevgili Canlar Bizim derneklerimizde dedeler, inanç önderleri, inanç işiyle uğraşan büyüklerimiz dernek işleyişini ve dedikodulara bulaşmamalı. Saygınlığını yitirmemeli. Bu toplum açısından çok önemlidir. Birleştirici ve uzlaştırıcı olmalıdır. Ben ve arkadaşlarım bir insanın yapması gerektiği gibi hep sizin yararınıza işler yapmaya çalıştık. Arkadaşlarım şahittir ben daha çok arkadaşım mecliste olsun cemevine daha çok katkımız olsun insanlarımıza daha fazla iş, aş, istihdam hizmet sağlayalım, bu halka biraz daha yararlı olalım diye düşünürken bazı arkadaşlar bizi çıkarcı sadece kendini düşünen bencillikle kıskançlıkla suçladılar. Evet kendimden önce toplumun haklarını savundum, onun için mücadele ettim. Eğer sizlerin haklarını savunarak, sizlere yardımcı olmak belediyeyi sizlerin çıkarları için kullanmak çıkarcılıksa evet ben çıkarcıyım" dedi.

73 OY FARKLA SEÇİLDİ

Mevcut başkan Ali Haydar Yetim'in konuşmasının ardından diğer aday Halit Cilvez'de konuşmasını yaptı. Konuklar ve dernek üyesi alevilerin de yaptığı konuşmaların ardından ise seçime gidildi. 485 üyesi bulunan Alevi Kültür Dernekleri Nazilli Şubesi'nin Olağanüstü genel kuruluna katılan 356 seçmen sandık başına gitti. Oy kullanma işleminin ardından yapılan sayımda 1 oy geçersiz sayılırken mevcut başkan Ali Haydar Yetim 214 oy, ilk kez aday olan Halit Cilvez ise 141 oy aldı. Yetim, 73 oy farkla 4. kez başkan seçildi.

Yapılan seçimin ardından yeniden başkan seçilen Yetim, yaptığı teşekkür konuşmasında ise, "Değerli canlar, arkadaşlarımla birlikte bu yüce kurumun başkanlığını yapmaktan ve sizlerle birlikte bu kurumu yönetmekten son derece mutlu ve gelinen noktadan gururluyum. Bu süreçte Alevilerin toparlanması, kurumun saygın bir yere gelmesi, dik durması ve bir cemevi yapmak için sizlerle birlikte mücadele verdik bunu hep birlikte başardık ve bu seçimde de bana güvenerek yönetimimizi tercih ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum bu güveninize layık olmaya devam edeceğim" dedi.

4. kez Başkanlığa seçilen Ali Haydar Yetim'in yeni yönetimde Veysel Adak, Yılmaz Zeray, Saniye Dölcek ve Hakkı İlkay yer alırken, denetim kurulunda Abdullah Düzgün, Vahap Doğan ve Ali Dağdeviren, disiplin kurulunda ise Kazım Turanlı, Cafer Dilekçi ve Özgür Yıldız yer aldı. Genel Merkez Delegeliğine ise İlhan Önal, Metin Kazan, Nurhayat Yetim, Gülsün Bölel, Sinan Değerli, Erhan Algan, Cengiz Adak, Ergün Çakar, Hüseyin Denli ve Göker Adak seçildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vahap Doğan Nazilli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title