Haberler

Nazilli'de Öğretmenler Günü Kutlamaları

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul edişinin 84'üncü ve Öğretmenler Günü'nün 32'inci yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Nazilli'de de çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul edişinin 84'üncü ve Öğretmenler Günü'nün 32'inci yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Nazilli'de de çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

İstasyon meydanında çelenk sunma töreni ile başlayan etkinlikler kapsamında Belediye Tiyatro Salonu'nda da bir program düzenlendi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama törenleri, 09.30'da İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan'ın İstasyon Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Kutlamalar Belediye Tiyatro Salonu'nda devam etti. Belediye Tiyatro Salonu'ndaki törenleri bu yıl Anadolu Öğretmen Lisesi hazırlarken, törene Kaymakam Mehmet Okur, AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Nazilli Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan, Belediye Başkan Vekili Vahit Aysan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Seydi Salman, Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Tacettin Pirinç, MHP Nazilli İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, daire müdürleri, okul müdürleri ile öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan yaptı. Ercan konuşmasında, "Başöğretmen Atatürk'ten aldığımız ilhamla, zorlukları aşmasını bilen, yılmayan, yıldırılamayan, vatanına, milletine, bayrağına sevdalı, o bayrağı en ücra vatan köşesinde dalgalandırmaya ant içmiş, azmin ve iradenin çelikleşmiş timsaliyiz" dedi. Programda Kaymakam Mehmet Okur da bir konuşma yaptı. Okur, öğretmenlik mesleğinin önemine işaret ederek, "Cumhuriyetimizin genç nesillerini öğretmenlere emanet etmiş, çağdaş ve demokratik bir toplum oluşturmak adına en büyük sorumluluğu da öğretmenlerimize vermiştir. Yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızı emanet ettiğimiz ve yurdumuzun her köşesinde Atatürk ilke ve inkılaplarının aydınlattığı yolda görev yapan öğretmenlerimizin bugün yetiştirmekte olduğu kuşak, öğretmenlerimiz gibi Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde çağdaş Türkiye'yi temsil edecek ve ülkesini dünya ulusları içerisinde söz sahibi yapacaktır. Bu nedenle yarınlar adına umut bağladığımız asıl güç öğretmenlerimizdir. Vazifelerini en iyi şekilde icra etmeye çalışan öğretmenlerimizin, ülkemizin gelişimine paralel birtakım sorunları da bulunmaktadır. Ancak, öğretmenlerimizin ifa ettikleri kutsal ve zor görevin karşılığı olarak, toplum nezdinde hak ettikleri saygın yer her zaman daim olacaktır" şeklinde konuştu.

AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç da, "Bir toplum öğretmenine ne kadar değer verirse geleceğine de o derece güvenle bakar. Değerli öğretmenlerimizin bu özel gününü tebrik ediyor, bu vesile ile toplumun en değerli varlıkları olarak kabul ettiğimiz öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, tüm öğretmenlerimizi saygı ile selamlıyorum" dedi.

Programın ilerleyen bölümlerinde adaylığı kalkarak öğretmen olan Gülşah Baydar, Uğur İnç, Dilek Bayraşa, Hatice Göğebakan, Arife Abak, Onur Derebaşı, Seyhan Bilgiç, Mahmut Aydoğdu, Hacer Öztürk, Funda Gültin, Özlen Akdam, Müjdat Kavruk, Sevil Alaşık, Filiz Bayındır, İlker Karadağ, Mehmet Onur Çapar, Gülnihal Öztekin, Meral Topraklı, Nagehan Özdemir, Ulviye Muti, Ayşe Fesli, Sibel Mete, Sezin Tukur, Mine Ulusu, Şefika Çulluca Özek, Fatma Kocabaş, Buket Özgeçen ve Yasemin İnam sahnede bulunan masalardaki Türk Bayrağına sağ ellerini koyarak yemin etti.

EMEKLİYE AYRILAN ÖĞRETMENLER DUYGULANDI

Çiçeği burnunda öğretmenler ant içme töreninin ardından ise emekliye ayrılan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi. 2012 yılında emekli olan Şenay Kafalı, Hanifi Gür, Zeynel Abidin Küççük, Selim Karakoyun, Bekir Varlık, Hasan Karakaşlı, Bahri Pazar, Kübra Bozkurt, Osman Uğur, Ünal Demiral ve Nahit Aslan'a Hizmet Şeref Belgeleri, Kaymakam Mehmet Okur ve Milletvekili A.Gültekin Kılınç tarafından verilirken, emekli öğretmen Osman Uğur'un gözyaşlarını tutamaması ise duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Emekli olan öğretmenlerin hizmet şeref belgelerinin verilmesinin ardından öğrencilerden Müşerref Selen Güngör, davetlilere Keman Resitali sundu. Güngör'ün programının bitmesine yakın Keman yayının kopması ise davetlilerden uzun süre moral alkışı almasına neden oldu.

Programın devamında ise Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı 'Öğretmen' konulu şiir ve müzik dinletisi büyük ilgi gördü. Öte yandan programda, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Programında sonunda davetliler, Anadolu Öğretmen Lisesi Fotoğrafçılık kulübünün hazırladığı sergiyi ziyaret ederken, programda şehit öğretmenler için lokma hayrı da gerçekleştirildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Okur Nazilli Aydın Yerel Haberler

title