Haberler

Müsiad'ın 4 Yıl Boyunca Erzurum Şube Başkanlığı Görevini Yürüten A.Mustafa Güvenli, Hizmet...

MÜSİAD'ın 4 yıl boyunca Erzurum Şube Başkanlığı görevini yürüten A.Mustafa Güvenli, hizmet plaketiyle ödüllendirildi.

MÜSİAD'ın 4 yıl boyunca Erzurum Şube Başkanlığı görevini yürüten A. Mustafa Güvenli, hizmet plaketiyle ödüllendirildi. Güvenli, "Erzurum'a hizmet etmiş olmak, benim için en büyük şeref, en büyük onur ve en büyük mutluluk olmuştur" dedi.

MÜSİAD'ın Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 22. Olağan Genel Kurulu'na, A. Mustafa Güvenli de katıldı. 2009'da seçildiği MÜSİAD Erzurum Şube Başkanlığı görevini 2013 yılı başına kadar yürüten Güvenli, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Opak'ın özel davetlisi olarak katıldığı genel kurulda, hizmet plaketiyle ödüllendirildi.

4 Mayıs'taki Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) seçimlerine Yönetim Kurulu Başkanı adayı olarak girecek olan Güvenli, "MÜSİAD Şube Başkanlığı görevini yürüttüğümüz 4 yıl boyunca mesaimizin tamamını Erzurum için harcadık, Erzurum için koşturduk. Şehrimizin birçok sorunuyla mücadele ettik, önemli hizmet ve yatırımların gerçekleştirilmesine öncülük ettik. Dolayısıyla bu mübarek beldeye hizmet etme şerefiyle şereflendik, onurlandık, mutlu olduk" diye konuştu.

ETSO BAŞKAN ADAYI GÜVENLİ'DEN HİZMET DEĞERLENDİRMESİ

Sınır ticaretinden gümrük kapılarına, lojistik köyden havayolu ulaşımına, eğitimden teşvik yasası ve istihdama varıncaya kadar birbirinden önemli birçok alanda MÜSİAD'ın imzasının bulunduğunu vurgulayan Güvenli, "Göreve başladığımız ilk yıldan itibaren sınır ticareti konusunun üzerinde durduk. Erzurum'a 300 kilometre mesafede 4 ülkenin bulunduğunu, bu durumun da sınır ticaretinin geliştirilebilmesi için önemli bir fırsat olduğunu her platformda dile getirdik. Süreç içerisinde Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı'nın başkanlığında Erzurum'da gümrük zirvesini gerçekleştirdik. Bu toplantı ve ardından sürdürdüğümüz ısrarlı takip neticesinde sınır kapılarına yönelik çok önemli adımlar atıldı. Erzurum Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin altyapı ihtiyaçları giderildi ve 24 saat hizmet dönemi başladı" şeklinde konuştu.

"LOJİSTİK KÖY BİLMECESİNİ ISRARLI TAKİBİMİZLE BİZ ÇÖZDÜK"

Erzurum'da çözüme kavuşturduklarına inandıkları bir başka hususun ise, Lojistik Köy olduğunu belirten Güvenli, "Lojistik Köy meselesi, deyim yerindeyse bir bilmece halini almıştı. Bu duruma müdahale ettik ve Erzurum'da Lojistik Sektör Kurulu toplantısını gerçekleştirdik. TCDD Genel Müdürü Sayın Süleyman Karaman'ı Erzurum'da ağırladık ve Lojistik Köy'de gelinen son noktayı değerlendirdik. Nihayet sözünü aldığımız bu yatırımla ilgili olarak ısrarlı takiplerimizi yine devam ettirdik. Konuyu Sayın Başbakanımıza kadar taşıdık ve Lojistik Köy yatırımının bir an önce Erzurum'a kazandırılması talebinde bulunduk. Nitekim Lojistik Köy yatırımı ihale edildi, inşaatına başlandı ve çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Yine süreç içerisinde bu yatırımın başka bir ile kaydırılması söz konusu oldu. MÜSİAD Erzurum Şubesi olarak biz bu sorunla da mücadele ettik ve kazanan taraf olduk" dedi.

HAVAYOLU ULAŞIMI VE İTO TEKNİK LİSESİ KONUSU

4 Mayıs Cumartesi günü yapılacak ETSO seçimlerine Yönetim Kurulu Başkan adayı olarak girecek olan A. Mustafa Güvenli, MÜSİAD Şube Başkanlığı döneminde havayolu ulaşımı, eğitim ve teşvik yasası konularında da önemli çalışmalar yaptıklarını hatırlattı. Güvenli, "Bizim bir projemiz vardı, o da; Erzurum'dan Tebriz, Bakü ve Tiflis uçak seferlerini gerçekleştirmekti. Erzurum'da misafir ettiğimiz THY Genel Müdürümüz Sayın Temel Kotil'den bunun sözünü aldık ve Tebriz seferleriyle işe başladık. Bu hamlelerin arkası gelecek ve Erzurum'dan tüm bölge ülkelerine havayoluyla ulaşımı inşallah mümkün hale getireceğiz" diye konuştu.

Güvenli, İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından Erzurum'da yaptırılacak olan Teknik Lise'yi hatırlatarak, bu yatırımın da, yine kendisinin MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı olduğu dönemde Erzurum'a kazandırıldığının altını çizdi. Güvenli, "Biz bu okul için geçmişte çok mücadele verdik, ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldık ama hepsi geride kaldı. İlgili tüm kesimler, bu süreçte bizim nasıl bir rol üstlendiğimizi bilir" şeklinde konuştu.

GÜVENLİ: HİÇBİR ZAMAN SIRF ŞEKİL OLSUN DİYE GİRİŞİMDE BULUNMADIK

ETSO Başkan adayı A. Mustafa Güvenli, MÜSİAD Şube Başkanlığı görevinin son döneminde 5084 Sayılı Teşvik Yasası noktasında çok önemli mücadeleler verdiğini anımsattı. Güvenli, "5084 Sayılı Teşvik Yasası, Erzurum ve bölgede istihdam noktasında çok büyük bir fonksiyona sahipti. Yasanın yürürlük süresinin sona ermesine kısa bir süre kala bu konu yine ilk önce bizim tarafımızdan gündeme taşındı. Erzurum ve bölgenin durumunu anlatan kapsamlı bir rapor hazırlayarak bizzat Sayın Başbakanımıza ve ilgili bakanlarımıza ilettik. Bununla da kalmadık, icra makamına alternatif öneriler de sunduk. Üstelik biz bu girişimleri sırf şekil olsun diye de yapmadık; adım-adım takipte ettik. Hükümet çok yakın bir zamanda 5084 Sayılı Yasa'dan doğan ihtiyacı ortadan kaldıracak" dedi.

Erzurum'un mübarek bir belde olduğunu, dolayısıyla Erzurum için sarfedilen emeklerin kesinlikle boşa gitmeyeceğini dile getiren Güvenli, "Allah'a şükürler olsun ki; bu mübarek belde için koşturma imkanı bulduk ve hizmet ederek şeref duyduk. Bu bizim için en büyük ödül ve en büyük mutluluk. Şimdi yeni bir yola çıktık ve niyetimiz Erzurum'a sosyo-okonomik ivme kazandırabilmek. İnşallah bunu da başaracak ve bu şehre hizmet etmenin mutluluğunu iş dünyamızla birlikte hep beraber yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN MÜSİAD VURGUSU

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, 22. Olağan Genel Kurulu'na katıldığı MÜSİAD için şu ifadeleri kullanmıştı: "MÜSİAD, gerek bir sivil toplum örgütü olarak gerekse tek tek tüm mensuplarıyla Türkiye iktisadına yeni bir soluk ve iklim kazandırmıştır. MÜSİAD için insan, önce müşteri, önce tüketici, önce çalışan değil, MÜSİAD için insan, önce insandır, eşrefi mahlukattır, yaratılmışların en şereflisidir. MÜSİAD için ülke, büyük bir fabrika, büyük bir mağaza, bir tüketim arenası değil, her şeyden önce şehitlerimizin kanıyla sulanmış mübarek vatan toprağıdır. MÜSİAD için millet, bir para kaynağı, bir emek kaynağı, bir iş gücü yığını değil, tarihin ve ecdadın şanlı mirasını omuzlarında taşıyan, kader birliği yapan, aynı ufka bakan kardeşler topluluğudur. MÜSİAD'ı, Türkiye için değerli kılan, işte ekonomiye, iktisada, böyle farklı bir nazarla bakıyor olmasıdır"

Başbakan Erdoğan, MÜSİAD'a mensup iş çevrelerine ise, şöyle seslenmişti: "Türkiye ekonomisini sizler, kanaat kavramıyla tanıştırdınız. Türkiye ekonomisini sizler, bereket kavramıyla taçlandırdınız. Sizler, acımasız kapitalizmin, kıran kırana rekabetin, insanı insanın kurdu olarak gören anlayışın izinden değil, kanaatin, bereketin, zühdün ve takvanın izinden gittiniz" - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Erzurum Tebriz Haliç Yerel Haberler

title