Haberler

Muş'ta Yaz Kur'an Kursları Sona Erdi

Muş Müftülüğünce düzenlenen yaz Kur'an kursları sona erdi.

Muş Müftülüğünce düzenlenen yaz Kur'an kursları sona erdi.

Merkez Cami'de düzenlenen belge dağıtım töreninde konuşan İl Müftüsü Recep Uzun, açtıkları kursların büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Çocukların küçük yaşta dinin önemini anlamaları gerektiğini ifade eden Uzun, şöyle konuştu:

"Bu yıl ilk kez 4 ile 6 yaş arası çocuklara da Kuran eğitimi verdik. Kurslarımıza bu yıl il genelinde erkek ve kız olmak üzere 15 bin 10 kayıtlı öğrenci katıldı. Bunun dışında kayıt olmadan da eğitime gelen öğrencilerimiz vardı. Bunları da hesaba katarsak, bu yıl Kur'an eğitimi alan öğrenci sayısı 20 bini geçmiştir. Kurslarımız oldukça ilgi gördü. Çok heyecanlı ve zevkli geçti. Okulların açılmasına az bir zaman kaldığı için kurslarımız resmi olarak sona erdi."

Kursların sona ermesinin ardından Kur'an eğitimlerinin tüm camilerde devam edeceğinin bildiren Uzun, Kur'an eğitimi almak isteyenlerin istediği zaman camilere müracaat edebileceğini belirtti.

Uzun, "Hocalarımız ve görevlilerimiz sürekli bu konuda hazır. Hocalarımız Kur'an-ı Kerim öğretmekten çok büyük zevk almakta. Yeter ki kardeşlerimiz Kur'an öğrenmek istesin. Kış döneminde de bu eğitimlerimiz devam edecek. Bu dönemde kurslarımız özellikle kadınlardan büyük ilgi görüyor" diye konuştu.

Cami cemaati ve ailelerin de katıldığı törende, öğrenciler Kur'an-ı Kerim okuyarak ilahiler söyledi.

Öğrencilere başarı belgesi verilmesinin ardından tören sona erdi. - Muş

Kaynak: AA / Yerel

Recep Uzun Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title