Haberler

Muş'ta Yaz Kur'an Kursları Başladı

Güncelleme:

Muş İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığının 'Camiye Koşalım Kur'anla Buluşalım' sloganıyla Yaz Kur'an Kurslarının açılışını yaptı.

Muş İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Camiye Koşalım Kur'anla Buluşalım' sloganıyla Yaz Kur'an Kurslarının açılışını yaptı.

Şehir merkezi Yeni Camii de düzenlenen açılış törenine İl Müftüsü Recep Uzun, Muş İl Müftülüğü çalışanları, cami imamları, öğrenci velileri ve çok sayıda kız ile erkek öğrenci katıldı. Yaz Kur'an kursuna katılan öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Recep Uzun, kursların önemine değinerek yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgi verdi. Açılış konuşmasından sonra Yaz Kur'an Kursları ile ilgili gazetecilere açıklama yapan İl Müftüsü Uzun, "Milli eğitim ile irtibatta okullarımızda yaz Kur'an kurslarımız devam ediyor. Kur'an kurslarımız önemlidir çünkü Diyanet İşleri Başkanlığı bir araştırma yaptı, insanların yüzde 60'ının Kur'an-ı namaz sürelerinin çoğunu, ön dini bilgilerinin çoğunu kuran kurslarında öğrendiği ortaya çıktı. Bu çok önemli bir konu. Muşta bütün ilçe köy ve kasabalarında şuan bütün arkadaşlarımız öğrencilerimize Kur'an öğremekle meşgul. Öğrencilerimizin yoğun olduğu bölgelerde Valiliğimiz onayı ile iki aylığına bay ve bayan kuran öğreticileri görevlendiriyoruz. İnşallah camilerimizde hem ramazan dolayısı ile hem de kuran kurslarımız ile ayrı bir güzellik, neşe olacağına inanıyorum. Bütün velilerimize çağrıda bulunarak çocuklarımızı camilerimize bekliyoruz" dedi.

"BU YIL Kİ HEDEFİMİZ RESMİ OLARAK 25 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞMAK"

Muş genelinde 220 adet cami ve mescidin olduğunu ifade eden İl Müftüsü Recep Uzun, bu yıl resmi olarak 25 bin öğrenciye ulaşmak istediklerini söyledi. Geçen yıl resmi olarak 15 bin öğrenciye hizmet verdiklerinin altını çizen Müftü Uzun, "Resmi kayıtlara göre 15 bin öğrenciye gayri resmi olarak gelip gidenlerle birlikte toplamda 25 bin öğrenciye hizmet verdik. Hedefimiz resmi olarak bu sayının 25 bin olmasıdır. Şuan Muş genelinde 220 camii-mescidimiz var. Buna ilaveten bazı okullarımızın sınıflarında ve taziye evlerimizde de kurslar veriyoruz. Daha rahat hizmet verebilmemiz içi farklı mekanlara ihtiyaç duyuyoruz" dedi.

Merkez Geylani Cami Kız Kur'an Kursu Yöneticisi Cihan Taştan, öğrencilerin en iyi şekilde boş vakitlerini geçireceğini kaydederek "2015 itibari ile 9 haftalık yaz Kur'an kurslarımı başlamıştır.9 hafta boyunca çocuklarımıza okuldan arta kalan bu tatil günlerinde zamanlarını boş geçirmemeleri için elifba bilmeyenlere Elifba'yı öğretiyoruz. Kur'an okuyanların da okuduklarını tekrar edip eksikliklerini tamamlama adına 9 haftalık bir fırsat veriyoruz" şeklinde konuştu.

Kur'sa katılan kız öğrenciler ise kursa katılmanın heyecanını yaşadıklarını ve Kur'anı okumayı istediklerini söylediler. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Recep Uzun Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title