Haberler

Muş'ta Yaz Kur'an Kursları Başladı

Muş'ta 2014 yılı yaz Kur'an kursları törenle açıldı.

Muş'ta 2014 yılı yaz Kur'an kursları törenle açıldı.

Merkez Yeni Camide düzenlenen törende konuşan Muş Müftüsü Recep Uzun, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yıl ki sloganının "Camiye Koşalım, Kur'anla Buluşalım" olduğunu söyledi.

Kentte bu yıl 780 imamın görev alacağı 780 kurs açılacağını ifade eden Uzun, şöyle konuştu:

"Her yıl olduğu gibi bu yıl da camiler çocuklarımızla şenlenecek. Dedelerle torunları aynı camide buluşacaklar. Bütün ilçe, köy ve mezralarımızdaki camilerde kurslar başladı. Kurslar 22 Ağustos'a kadar devam edecek. Geçen yıl 4 bine yakın öğrencimiz vardı. İnşallah bu yıl okula giden öğrencilerimizin yüzde 70'inin kurslara gelmesini bekliyoruz. Geleceğimiz, istikbalimiz olan o yavrularımız fatihasız, tehhiyatsız, selat ve selamsız kalmasın. Namazını, ibadetini asgari ölçüde bilsin. Dini ve ahlaki bilgilerini bu camilerde görecek çocuklarımız gelecekte ahlaklı, edepli yaşadığı cemiyette faydalı insanlar olur."

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde sosyal ve kültürel etkinliklerin de yapılacağını belirten Uzun, kurs boyunca velilerin anlayış ve desteklerini beklediklerini sözlerine ekledi.

Açılışa, Diyanet Sen Muş Şube Başkanı Ferzende Araz, imamlar, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. - Muş

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Recep Uzun Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title