Haberler

Muş'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Muş İl Müftüsü Recep Uzun ‘Kutlu Doğum Haftası’ dolayısıyla bir açıklama yaparak etkinliklerin bugün itibari ile başladığını söyledi.

Muş İl Müftüsü Recep Uzun 'Kutlu Doğum Haftası' dolayısıyla bir açıklama yaparak etkinliklerin bugün itibari ile başladığını söyledi.

1989 yılından beri her yıl değişik ana konularla kutlanan Kutlu Doğum Haftası, bu yıl 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' ana temasıyla tüm Türkiye'de ve dış temsilciliklerde kutlanacak. Hafta boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini belirten İl Müftüsü Recep Uzun, " Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çeyrek asır önce 'Hz. Peygamber'i Anmaktan-Anlamaya' şiarıyla başlattığı Kutlu Doğum Haftası geleneği, kalplerde var olan peygamber sevgisini harekete geçirdiğini ve bu geleneğin sadece ülkemiz sınırları içinde değil, dünyanın çeşitli yerlerinde, millet varlığımızın bulunduğu her ülkede bir bilgi ve irfan ziyafetine, bir kardeşlik şölenine, bir manevi yenilenme haftasına dönüşmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığımız, öteden beri Kutlu Doğum Haftalarında bireysel ve sosyal hayatımız açısından önem arz eden temaları kamuoyunun gündemine taşımaya, özelde toplumumuzu, genelde ise tüm insanlığı Hz. Peygamberin çağlar üstü rahmet yüklü mesajlarıyla buluşturmaya gayret gösteriyor olması milletimizin malumlarıdır. Bu yılki Kutlu Doğum Haftası ana temasının 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' olarak belirlenmesindeki ana etken, insanlığı topyekün barışa davet eden bir dinin mensupları ve cihanşümul bir rahmetin temsilcisi olan Hz. Peygamberin ümmetinin bugün ortaya koyduğu davranışlar ve sergilediği tavırların çoğu zaman Kur'an ve sünnetin rahmet yüklü mesajlarının çok uzağına düşmesi olmuştur. Ülkemiz, bölgemiz, gönül coğrafyamız ve dünya genelinde büyük sıkıntılar, derin acılar ve yürek yakan hadiseler insanlığımızı ve Müslümanlığımızı yeniden sorgulamamızı gerekli kılacak boyutlara ulaşmıştır. Tarihte selam ve eman yurdu olarak bilinen İslam coğrafyası, bugün artık savaş, şiddet ve vahşetle anılmaktadır. Bağdat'tan Şam'a, Kahire'den Yemen'e nice İslam diyarı kan ve gözyaşına bulanmıştır. Mezhepçilik, meşrepçilik, hizipçilik, ırkçılık, ideolojik ayrımcılığın zifiri karanlığında iç çatışmalar yaşanmakta, masum canlar katledilmekte, şehirlerin tarihi ve kültürel dokusu yok edilmekte zalimane tavırların ve cahilane tepkilerin faturası ise maalesef din-i mübin-i İslam'a kesilmektedir" ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Uzun, hafta boyunca konferanslar, kan bağışı, protokol ziyareti, hatim duaları gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini vurguladı. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Recep Uzun Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title