Haberler

Muş'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Muş Vali Vedat Büyükersoy’un katılımıyla merkeze bağlı Tekyol köyünde yapımı tamamlanan camii, töreni ile hizmete girdi.

Muş Vali Vedat Büyükersoy'un katılımıyla merkeze bağlı Tekyol köyünde yapımı tamamlanan camii, töreni ile hizmete girdi.

Muş'ta Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, merkeze bağlı Tekyol köyünde 6 ay önce yapımına başlanan caminin açılışı ile başladı. Cami açılışında konuşan Tekyol Camii İmam Hatip'i Latif Dindar, caminin yapımına katkıda bulunan Vali Vedat Büyükersoy'a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür'e, İl Müftüsü Recep Uzun, Tekyol köyünün il dışındaki ve yurtdışındaki halkına ve caminin baş ustası Mezher Marangoz'a teşekkür etti.

6 Nisan 2013 tarihinde yapımına başlanan ve toplamda 670 bin Türk lirasına mal olan camii 550 kişilik olup 350 metrekare ibadet alanına sahip olduğunu söyleyen Dindar, "Hizmet; aşk, samimiyet, güven, meşakkat ve sabır isteyen bir iştir. Topluma hizmette sabır ve tahammül ile gerçekleşir. Cenabı Hak bu güzel camimiz gibi memleketimize nice güzel camiler ihsan buyursun. Allah hepinizden razı olsun" diye konuştu.

Camilerin Müslümanların toplanma yerleri olduğunu belirten İl Müftüsü Recep Uzun, "Bu cami Tekyol halkının Allah'a ve ahiret gününe imanının bir nişanesidir. Bu cami bölge halkının alnının secdeli olduğunun en belirgin işaretidir. Tekyol köyümüzde yapılan bu caminin yapımında emeği geçen herkesten Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Caminin açılış töreninde konuşan Vali Büyükersoy ise, "Bugün burada mukaddes bir binanın açılışı için toplanmış bulunuyoruz. Camiler biz Müslümanların toplanma yerleridir. Camiler sevgimizi, saygımızı ve muhabbetimizi omuz omuza sergilediğimiz mekanlardır" dedi.

İslam dininin insan tabiatına en uygun din olduğunu söyleyen Vali Büyükersoy, "Sabi çocuğu melek kabul eden dinin mensuplarıyız. İslam dininin büyüklüğünü ve temizliğini, içinde bulunduğumuz son yüzyılda gerçekleşen iki dünya savaşı ile kıyas edersek daha iyi anlarız. Her iki savaşında müsebbibi İslam dini mensupları olmamıştır. Bunun kıymetini bilmek lazım. Müslümanları barbar gören toplulukların önce aynaya bakmaları gerekir. Temizliği, nezaketi ve kibarlığı mensuplarına emreden bir dinin temsilcileri ve takipçileri olan bu cemaat burada ibadet edecek. Rabbimin rızasına uygun bir ibadet yeri yapıldığına inanıyorum. Bu camiye sebep olan ve bu caminin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalarında ardından, Vali Vedat Büyükersoy, AK Parti Muş eski Milletvekili Sabahattin Yıldız, İl Müftüsü Recep Uzun ve AK Parti İl Başkanı Halis Saltık caminin açılışını yaptılar. Yeni yapılan camide kılınan öğle namazının ardından köylüler tarafından yemek servisi yapıldı.

Açılış törenine, Vali Vedat Büyükersoy, AK Parti Muş eski Milletvekili Sabahattin Yıldız, İl Müftüsü Recep Uzun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, AK Parti İl Başkanı Halis Saltık, kamu kurum amirleri, İl Müftülüğü personelleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vedat Büyükersoy Recep Uzun Ak Parti Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title