Haberler

Muş Anadolu Lisesi Kütüphaneye Kavuştu

Muş Anadolu Lisesinde kurulan kütüphanenin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Muş Anadolu Lisesinde kurulan kütüphanenin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla, Muş Anadolu Lisesinde öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanmaları ve boş zamanlarını değerlendirmeleri amacı ile kütüphane kuruldu.

Kütüphane açılışına Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, İl Müftüsü Recep Uzun, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Açılışta konuşan Vali Büyükersoy, eğitimin ve kitap okumanın önemine değinerek, öğretmenlere eğitim konusunda tavsiyelerde bulundu.

Büyükersoy, "Eğitim geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. Çocuklar anne, baba ve öğretmenlerin eseridir. Bu dünya da eser bırakmak için mimar, sanatkar, şair olmaya gerek yok. Çocuklar zaten birer eserdir. Bu eser öğretmen anne ve babaya aittir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı bu sebeple çok iyi yetiştirmeliyiz. Kütüphaneler eğitim için çok önemli. Çünkü bilgiye ulaşmadan eğitimde başarıya ulaşmak mümkün değil" dedi.

Ardından Büyükersoy, okul idaresince hazırlanan plaketi, İl Emniyet Müdürü Durmaz'a takdim etti.

Tek hayalinin öğretmen olmak olduğunu ancak emniyet teşkilatında bulunduğunu kaydeden Durmaz ise eğitime her zaman destek vermeye çalıştığını söyledi.

Anadolu Lisesi Müdürü Sebahattin Eke de kütüphanenin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek modern ve içi kitaplarla dolu bir kütüphaneye sahip olmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. - Muş

Kaynak: AA / Yerel

Vedat Büyükersoy Necmettin Dede Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title