Haberler

Muratpaşa Belediyesi'nden Kadına Yönelik Şiddete 'Dur' Semineri

Muratpaşa Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nce “Cinsel şiddet, tanımı, biçimi kavramları ve mitler” başlıklı seminer programı Muratpaşa Belediye Beyaz Salon’da gerçekleşti.

Muratpaşa Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nce "Cinsel şiddet, tanımı, biçimi kavramları ve mitler" başlıklı seminer programı Muratpaşa Belediye Beyaz Salon'da gerçekleşti. Muratpaşa Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Cephaneci, kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu ve her 3 kadından birinin şiddete uğradığını belirtti.

"Dur demenin zamanıdır"

Belediye personeline yönelik seminerin açılış konuşmasını yapan Muratpaşa Belediyesi Başkanvekili İbrahim Cephaneci, kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu söyledi. Türkiye'de her 3 kadından birinin erkek şiddetine maruz kaldığını ve son 5 yıl içinde binlerce kadının erkek şiddeti dolayısıyla hayatını kaybettiğine dikkat çeken Cephaneci, "Buna artık 'Dur' demenin zamanı geldi ve hatta geçiyor" diye konuştu. Seminerde kadına yönelik şiddetin ne olduğunun, şiddet sınıflaması içine nelerin girdiğini ve bununla nasıl mücadele edileceğinin tüm detaylarıyla ele alınacağını belirten Cephaneci, Muratpaşa Belediyesi olarak kadına yönelik şiddete karşı mücadele veriyoruz" dedi.

Şiddet önlenebilir

Muratpaşa Belediyesi'nin bir günlük seminer programında Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği Başkanı Hilal Esmer, belediye personeline kadına yönelik cinsel şiddetin nasıl algılanması gerektiği ve bu şiddetle nasıl mücadele edilebileceği konusunda bilgi verdi. Esmer, cinsel şiddetin önlenebilir olduğunu belirterek "Cinsel şiddeti önlemek için devletin, kurum ve kuruluşların yasal görev ve sorumlulukları olduğu gibi bu mücadelede birey olarak bizlerin de yapabilecekleri var" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muratpaşa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title