Haberler

Mülki Erkana Köydes Teşekkürü

Samsun İl Özel İdaresi, Aldığı Bir Kararla 2006 Yılında Köydes Kaynaklarını En Verimli Şekilde Kullanarak En Üst Düzeyde Hizmet Üretilmesini Sağlayan Mülki İdare Amirlerine Plaket Vererek Teşekkür Etti.

Samsun İl Özel İdaresi, aldığı bir kararla 2006 yılında KÖYDES kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak en üst düzeyde hizmet üretilmesini sağlayan mülki idare amirlerine plaket vererek teşekkür etti.

Samsun DSİ Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende, İl Genel Meclisi Başkanı Necati Demir, il ve ilçelerin mülki amirlerinin köylerin yol, su, kanalizasyon gibi temel hizmetlerinin götürülmesi için gönderilen KÖYDES kaynaklarını en iyi şekilde kullanarak büyük hizmetler yaptığını dile getirerek, "Verimlilikte Samsun örnek alınmalı. Bu dinamik yapıya ülkemizin dört bir yanında ihtiyaç var" dedi.

Düzenlenen plaket töreninde Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun plaketini İl Genel Meclisi Başkanı Necati Demir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil'in plaketini ise Mülkiye Baş Müfettişi Yener Yüksel verdi. İl Genel Meclisi Üyeleri ise kaymakamlar Mustafa Masatlı (Alaçam ve vekaleten Yakakent), Zafer Coşkun (Asarcık), Metin Esen (Ayvacık), Bekir Dınkırcı (Bafra), Nurettin Yücel (Çarşamba), Azmi Çelik (Havza), Yusuf Özdemir (Kavak), Ayhan Tavlı (Ladik), Mehmet Fatih Geyim (19 Mayıs), Metin Yılmaz (Salıpazarı), Ali İhsan Su (Terme), Ali Candan (Tekkeköy), Adem Arslan'a (Vezirköprü) plaketlerini takdim etti.

KÖYDES kapsamında kırsal alanlarda yaşayan vatandaşların en temel ve en çok ihtiyacı olan ve içme suyuna kavuşmalarına yönelik hazırlanan program çerçevesinde Samsun'a 48 milyon 584 bin YTL ödenek gönderildi. Bu ödeneğin yüzde 82'lik kısmı köy içme suları, kanalizasyon, köy yolları ve sulama alanlarında, yüzde 18'lik kısmı ise destekleme harcamalarında yatırım bütçesi olarak kullanıldı.

KÖYDES ve İl Özel İdaresi Bütçesi'nden 2006 yılında gerçekleştirilen işlerle; 664 kilometre birinci kat asfalt, 466 kilometre ikinci kat asfalt olmak üzere toplam 1130 kilometre asfalt yol, 43 adet köprü, 37 menfez, 48 içme suyu inşaatı, 56 üniteye limit yollu ile boru yardımı, 84 köye kanalizasyon, 8 adet sulama tesisi, 1347 kilometre stabilize yol yapımı gerçekleştirildi.

Samsun'da 2005 yılı sonuna kadar 1952 kilometre olan asfalt yol KÖYDES projeleri ile 2006 yılı sonunda 2444 kilometreye, asfalt yol oranı ise yüzde 24'ten yüzde 30'a ulaştı. Asfalt ile ulaşılan köy oranı yüzde 51'den yüzde 64'e yükseldi. 2007 yılı sonuna kadar da yüzde 76'ya çıkarılması planlandı. 2006 yılı çalışmaları sonucunda 945 köyün 606'sına asfalt yol ile ulaşılabilir hale gelindi. 2007 yılı KÖYDES çalışmaları ile bu sayı 717'ye çıkacak.

Plaket töreninde Samsun merkez ve ilçelere bağlı köylere hizmet götürme çalışmalarının hızla sürdüğü vurgulanırken, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, hizmetlerde emeği geçen ve gönlü hizmet aşkıyla yanan bütün ekip adına plaketi aldığını söyledi.

(AG-SA)

07.08.2007 18:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title