Haberler

Yeni seçilen muhtardan cenaze yemekleri için afişli uyarı

Güncelleme:

Hatay'da yeni seçilen bir muhtar, cenaze evinde yemek yenilmemesi gerektiğini belirterek mahalleyi uyaran afişlerle donattı. Afişlerde yazan "Cenaze evinde yemek yenmez, yemek götürülür" ifadesi mahalleliler tarafından da destek gördü. Muhtarın cenaze yemeğiyle ilgili üniversite öğrencilerine burs verilmesi önerisi ise dikkat çekti.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde muhtar Özcan Kaya, 'Cenaze evinde yemek yenmez, yemek götürülür' diyerek mahallenin her yerini cenaze yemeğinin kaldırıldığını içeren afişlerle donattı.

MAHALLELİ DE DESTEKLEDİ

6 Şubat 2023 depremlerinde en çok yıkıma uğrayan Hatay'da 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri geride kaldı. Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan 7 bin nüfuslu Sarıseki Mahallesi'nde yaşayan 58 yaşındaki Özcan Kaya, en yakın rakibine 97 oy fark atarak mahallenin yeni muhtarı oldu. Muhtar Kaya, zaman kaybetmeden girişimlere başladı ve cenaze evinde yemek yenilmeyeceğini düşünerek mahallenin dört bir yanını afişlerle donattı. Muhtar Kaya'nın 'Cenaze evinde yemek yenmez, yemek götürülür' yazılı afişleri mahalle sakinlerinden de tam destek aldı.

"ÖĞRENCİLERE BURS VERİLEBİLİR"

Cenaze evindeki yemek masraflarının üniversite öğrencilerine burs olarak verebileceğini ifade eden Muhtar Özcan Kaya, toplumun derin yarasına dokunmak istediğini belirterek "Toplumun reflekslerini böyle harekete geçirmek istedim. Çünkü burada ekonomik ve sosyal olarak toplumun sıkıntıları var. Dolayısıyla da her cenaze evinde, klasik ve moda olmuş gibi yemek programları yapılıyor. Örneğin bir yemek programlarında, inanılmaz derecede halka çok büyük külfet oluyor. Ben bunu ortadan kaldırmak için bu şekil pankartları astım. Eğer illaki bir yere yemek verecekseniz, bunun ekonomik boyutunu düşünün. Ekonomik kısmı üniversiteli öğrencilerimize burs olarak da aktarabilirsiniz gibisinden topluma açıklama yaptım" dedi.

"CENAZE EVİ EĞLENCE YERİ DEĞİL"

Sarıseki Mahallesinde yaşayan 50 yaşındaki Bestami Çelik, "Seçilen muhtarı takdir ediyorum. Tebrik ediyoruz olması gereken buydu. 3 tane pankart asıldı, çok güzel oldu. Cenazelerde yemek yenmez gerçekten yemek götürülür. Çünkü orası bir cenaze evi, eğlence yeri değil. Muhtarımız da böyle bir pankart astı ve Sarısekililerin de buna uyacağını biliyoruz. Vatandaşların uymasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni seçilen muhtardan cenaze yemekleri için afişli uyarı

Yeni seçilen muhtardan cenaze yemekleri için afişli uyarı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İskenderun Hatay Yerel Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

Nurullah Aydın:

ilkkez bi muhtar doğru iş yaptı

216
3
yanıtYanıtla
Hasan Sabri Tüçel:

Gerçekten tebrik etmek lazım. Aslında Diyanet işleri başkanlığı özellikle Cuma hutbesinde İmamlar vasıtasıyla duyuru yapması lazım. Sanki kutlama yapar gibi yemek ikram etmek çok yanlış. Taziye evi eziyete dönüyor. Gelen acından ölmüyor ya.

yanıt42
yanıt2
FATİH AYIBOĞAN:

Sen kimsin bişey kaldırıyon zırto git işine bak

11
177
yanıtYanıtla
Ayhan Yavuz:

Sayın Ayıboğan kibar konuş biraz

yanıt71
yanıt3
okan:

"ayıboğan" ölü evlerini gezip karın doyuranlardan :)

yanıt121
yanıt1
Ramazan Kus54:

Helal olsun olması gereken zaten dinimizde de Emir bu gösteriş haram ama hepimiz gösterişçi olduğumuz için bu şekil yapılıyor İnşallah kalkar benim zaten vasiyetim

162
4
yanıtYanıtla
MEHMET AKDENİZ:

Hangi yetkiye dayanarak yemek kaldırılıyor,zaten yemekler genelde getirilenler ikram ediliyor. Ayrıca taziye ziyaretleri üçgün sürmeli daha fazla olmasa uygun olur muhtar bey bu konu yada el atsaydınız

8
87
yanıtYanıtla
totti null:

Adamsın muhtar

83
2
yanıtYanıtla
öti1941:

TEBRIKLER.

73
1
yanıtYanıtla
Mehmet şen:

Cenaze evinde yemek mi olurmuş zaten o ne saçmalık.

70
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title