Haberler

Muhasebecilere Mesleki Standartların Oluşturulması Semineri

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ve TÜRMOB tarafından düzenlenen “Farkındalık Eğitimi” Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Toplantı salonunda yapıldı.

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ve TÜRMOB tarafından düzenlenen "Farkındalık Eğitimi" Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Toplantı salonunda yapıldı.

Seminere TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir,TÜRMOB Etik Komitesi Kurul Üyesi Ahmet Coşar,TÜRMOB Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu üyesi Abdullah Korkmaz, SMM Mert Evin ve ev sahibi olarak Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özbay konuşmacı olarak katıldı.

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özbay seminerin açış konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugünkü eğitimin 3 ana başlıkta oluşmakta, birincisi muhasebe denetim ve danışmanlık işletmeleri için işyeri hizmet ve kalite güvence ilke ve esasları mecburi meslek kararı, ikincisi haksız rekabet ve mücadele yazılımın kullanılması hakkında mecburi meslek kararı, üçüncüsü de muhasebe meslek mensuplarının etik sözleşmesi yapılması hakkındaki başlıkta oluşmakta. Bunların bir çoğunun 01.01.2015 de yürürlükte başlayacakları için, etik ise 27.04.2014 de yayınlandığı tarihte yürürlüğe girmiş durumda. Bu eğitimden var olmak istenen sonuç ne diye soracak olursak, mesleki standartların oluşturulması ve uygulanması. Haksız rekabet önlenmesi için yapılması yapılan yasal düzenlemeler ve etik eğitimi ve etik sözleşmesini yapılmasına dair mecburi meslek kararının uygulanması, gerekçelerinin ve amaçların, sonuçların siz değerli üyelerimizle paylaşılmasıdır. Malatya'da Ağustos 2013'de Doğu ve Güneydoğu bölge başkanları toplantısında odamızın önerisi olarak vermiş olduğumuz gündeme eklenen meslek mensuplarına borcu olan mükellefin başka bir mükellefe iş ve işlevlerinin yapılamaması hakkındaki önerimiz daha sonraki TÜRMOB Genel Kurulunda mecburi meslek kararının arasına eklenmiş bulunmakta haksız rekabete ilgilide arasında bir buton olarak eklenmiş bulunmakta. Burada yasal olarak daha önce üstadımızda Adana'da, Malatya'da değişik platformlarda konuştuğumuzda Yargıtayın bir takım kararları olduğundan dolayı bunun mecburi meslek kararı içerisinde bulunmasına rağmen uygulamasının zaman alacağını bahsetmiştik. Zaten mecburi meslek kararını incelemişseniz orada da sözleşmeden dolayı borcu olan mükellefin ödemeyi gerçekleştirmedi zaman bir baksa meslek mensubunun iş yapımının engellenmesi ifadesi amaç olarak konulmuş."

"Ayrıca yazılımın içeriğiyle ilgili de 6. Maddenin F bendinde, sözleşmenin ferdiyle ilgili müşterinin borcundan kaynaklanıyorsa borç miktarı yazılımda görülebilmektedir ifadesi yer almaktadır" diyen Özbay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yukarıdaki hükümlerin doğrultusunda borcu olan bir mükellefin başka bir mükellefe borcunu kapatmadan geçmesini engellemeye yönelik bir tedbir olarak yerini almıştır. Oda olarak eğitim çalışmalarımız da hızla devam etmekte önümüzdeki ay içerisinde, yani bulunduğumuz ay içerisinde 19.10.2014 tarihinde e-fatura, e-defter kayıtlı elektronik posta hesabı sistemlerinin anlatılacağı yine seminerimiz olacak. Peşinden beden dili ve etkili iletişim seminerimiz olacak, onun peşinden iş hayatından problem çözme ve geliştirilmesi ana başlıklı kapsadığı eğitimlerimiz düzenlenecektir. Bu konuda yaptığımız projeler ipek yolu kalkınma ajansı tarafından kabul görülmesi sonucu bu eğitime ait giderlerde bu proje kapsamında ilgili firma tarafından karşılanmakta ve odamızın kabul edilen ilk projesi bu dönemde olmuştur. 2013'e kadar odamız bu projelerden faydalanmamıştır. Yine kalkınma ajansında değerlendirilmekte olan direk faaliyet dediğimiz projelerde ulusal ajans da değerlendirilmektedir. Bunların sonuçlanması halinda sizlerle de paylaşılacaktır. Bugünkü eğitimi sağlayan Türmob yetkililerine şimdiden teşekkür ederim. Eğitimin başarılı geçmesini dillerim" - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Özbay Gaziantep Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title