Haberler

Muharrem Ayı

Bingöl Valisi Taşyapan: "Bütün ayrılıkları ve gayrılıkları ortadan kaldırmalıyız”

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, "Bütün ayrılıkları ve gayrılıkları ortadan kaldırmalıyız" dedi.

Karer Derneği tarafından Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Süleyman Bektaş Taziye Evi'nde düzenlenen aşure etkinliğine katılan Vali Taşyapan, muharrem ayının önemine değindi.

Ayrılıklare değil, birlik ve beraberliğe vurgu yapılması gerektiğini ifade eden Taşyapan, "Şükürler olsun ki hepimiz İslam çatısı altındayız. Bütün ayrılıkları ve gayrılıkları ortadan kaldırmalıyız. Bir takım hadiseler yaşanıyor, bunlar siyasi hadiselerdir. Siyasi hadiseleri aramızda ayrılık, gayrılık, düşmanlık vesilesi yapmamalıyız. Birlik olalım, beraber olalım" diye konuştu.

Alevi dedesi Hazır Ali Beyazyıldırım ise muharrem ayının alevi vatandaşlar için önemli olduğunu belirterek, aleviler için aşure etkinliğinin 400 yıldır sürdürülen bir gelenek olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından vatandaşlara aşure ikram edildi.

Etkinliğe Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Emniyet Müdürü Ercan Taştekin ve vatandaşlar katıldı. - Bingöl

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Bektaş Yeşilyurt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title