Haberler

Mudanya Güzelyalı imar planı askıya çıkarıldı

Güncelleme:

Mudanya Belediyesi tarafından hazırlanan ve meclis onayının ardından Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen Güzelyalı 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Mudanya Belediyesi tarafından hazırlanan ve meclis onayının ardından Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen Güzelyalı 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Beklenen Güzelyalı 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nce değiştirilerek onaylandı ve askıya çıkarıldı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, daha önce 5 kez mahkeme tarafından iptal edilen planlarda Büyükşehir Belediye Meclisi'nce yapılan değişikliklerin avukatlar ve teknik ekiplerce incelendiğini belirtti. Güzelyalı İmar Planı, Mudanya Belediyesi tarafından yeniden hazırlanıp, belediye meclisince onaylanarak Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderilmişti. Büyükşehir Belediyesi'ne onay için gönderilen planın hazırlanma sürecinde, Mudanya'yı modern şehirciliğin gereklilikleri ile buluşturmak için çalıştıklarını kaydeden Başkan Türkyılmaz, belediye hizmet alanlarının, turizm alanlarının, sağlıklı yaşam için gerekli olan rekreaasyon alanlarının sınırlarının belirlendiği bir çalışmayı Mudanya'ya kazandırdıklarını söyledi. Başkan Türkyılmaz, "Uzun yıllar boyunca plan değişikliğine gerek kalmayacak şekilde kentin omurgası sayılacak bir çalışmaya imza attık. Biz Mudanya Belediyesi olarak planın iptaline ilişkin yürütmeyi durdurma kararından sonra üzerimize düşeni yaptık ve 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planımızda 1992 yılından beri 30 yıldır göz ardı edilerek hazırlatılmayan kısmi yapılaşma tespiti ile sahil şeridinde kalan kısımda vatandaşların hakkını koruduk. Büyükşehir Belediyesi'nin değiştirerek onayladığı 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı'nda yapılan değişikliklerin detayları üzerinde çalışıyoruz. Ruhsat sorununun çözülebilmesi için kanun ve yönetmelikler çerçevesinde ilgili kurumların görüşlerine uyarak plan çalışmasının yapılması gerekiyordu. Bu hususlara uyulmadan yapılan planların yeniden iptal olması kaçınılmazdır" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mudanya Belediyesi Güzelyalı Mudanya Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title