Haberler

Motosıklet Tutkusu Kadınları Da Sardı

Motosiklet, Antalya'nın Finike İlçesi'nde Kadınların da Gözdesi Oldu. Kadınlar, Hem Ulaşım Aracı Hem de Hobi Olarak Motosiklet Kullandıklarını Söyledi.

Gözde ulaşım aracı olarak büyük rağbet gören motosiklet, Antalya'nın Finike İlçesi'nde kadınların da gözdesi oldu. Kadınlar, hem ulaşım aracı hem de hobi olarak motosiklet kullandıklarını söyledi.

Motosiklet kullanımı her kesimden insanın ilgisini çekiyor. Kimi ulaşım aracı olarak kimi de yarattığı heyecan nedeniyle motosiklet kullanmaya başlıyor. Daha ekonomik olmasının yanı sıra otomobil veya diğer araçlarla girilemeyecek noktalara da girebilmesi nedeniyle motosiklet, Finike'de son yıllarda kadınların da gözdesi haline geldi.

Genç kızlardan çalışan kadınlar ve ev hanımlarına kadar çok sayıda kadın motosikletiyle trafikteki yerlerini alıyor. Finike Emniyet Müdürlüğü'nün araştırmasına göre ise, kadın motosiklet sürücüleri hız sınırı konusunda daha duyarlı, aynı zamanda trafik kurallarına daha iyi uyuyor ve kask takıyor. İlçedeki motosiklet kullanan kadın sayısının 700 civarında olduğu belirtildi.

10 yaşında motosiklet kullanmaya başlayan 18 yaşındaki Esra Turan, 8 yıldır motosiklet kullandığını belirterek, "Başlarda sadece ulaşım aracı olarak kullanıyordum ama artık çok seviyorum" dedi.

Sahilkent Beldesi'nde tarımla uğraşan Hatice Eken ise farklı yerlerdeki bahçesine gitmek için motosiklet kullanmaya başladığını belirterek, "Sonra motosiklet kullanmayı çok sevmeye başladım. Yaklaşık 14 senedir kullanıyorum" diye konuştu.

Motoru mecburiyetten kullanmaya başlayan 1 çocuk annesi öğretmen Şenay Mescioğlu ise, önceleri korktuğunu ama zamanla bu korkusunu yendiğini söyledi. Mescioğlu, "Motor kullanmaya mecburiyetten başladım. Eşim burada yoktu ve bir vasıta kullanmam gerekiyordu. Öğrencilerimin çok büyük katkısı var. 2 ay oldu başlayalı. Şimdi çok severek kullanıyorum" şeklinde konuştu.

Motosikletin kendisinde tutku olduğunu söyleyen Müzeyyen Doğan ise şöyle konuştu: "Bu ilçeye geldiğimde motosiklete binmiş bir bayan gördüm ve benim de bunu yapabileceğimi düşündüm. Ailem 'bisiklete bile binmiyorsun, nasıl başaracaksın' diyerek beni vazgeçirmeye çalıştı ama ben aklıma koymuştum. Önce bisiklete binmeyi öğrendim. Ardından bir mobilet aldım. Arabam da var ama ben motor kullanmayı seviyorum. Motor kullanmak benim için vazgeçilmez oldu."

Antalya, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title