Haberler

Moğol Kardeş Şehir Edremit'i Ziyaret Etti

Moğolistan'ın Orhun Eyaleti Erdenet Kentinden bir heyet kardeş şehir Balıkesir'in Edremit İlçesini ziyaret etti.

Moğolistan'ın Orhun Eyaleti Erdenet Kentinden bir heyet kardeş şehir Balıkesir'in Edremit İlçesini ziyaret etti. Moğolistan'ın üçüncü büyük kenti Erdenet'ten gelen heyet üç gün boyunca Edremit'i daha yakından tanıma fırsatı buldular.

Edremit'in kardeş şehri Moğolistan'ın Erdenet kentinden 3 kişilik bir heyet ilçeyi ziyaret etti. Moğol heyettin başkanı Tarım ve Hayvancılık Başkanı Mashhat Khashbat Türk misafir perverliğinin en güzel örneklerini yaşadıklarını ifade etti. Mashhat Khashbat, Otgan Tavkhai ve Oyunbileg Chaindon' dan oluşan hayatı ilk olarak Edremit Belediye Başkan Vekili Muharrem Terzioğlu makamında karşıladı. Karşılıklı iyi niyet dileklerinden sonra bir açıklama yapan Başkan Vekili Terzioğlu, "Kardeş kentimizin kardeş insanları burada tekrar ağırlamak bizleri mutlu kılmıştır. Bizler her geçen gün gelişen bu dostluk köprüsünde ikinci ziyaretten büyük memnuniyet duyduk. Bizler Edremit ve sizler Erdenet olarak bu iki ortak tarihi paylaşmış ülkenin yaklaşmasında önemli bir köprü görevi yapmaktadır. Sizleri bir kez daha burada görmekten ve ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz" dedi. Ziyaretten Edremit Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Karahan ve Şaban Çandır' da hazır bulundular.

Moğol heyet daha sonra Edremit Kaymakamı Osman Tunç'u makamında ziyaret ettiler. Kaymakam Tunç, "Moğol kardeşlerimizi ikinci heyet ile Edremit'imizde karşılamak ve ağırlamak bizleri sevindirmiştir" dedi. Edremit Kaymakamı Osman Tunç Moğol heyete ilçe ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Moğol heyet Edremit'te incelemelerde bulundular. Özellikle Ev Kadınları El Sanatları Kursları'nı ziyaret eden heyet burada yapılan çalışmaları büyük bir beğeni ile karşıladıklarını ifade ettiler. Moğol heyet Yukarı Çarşı, Ülkü Tepe, Faruk Serpil Parkı, A. Sıdıka Erke Etnoğrafya Müzesi, Zeytinyağı Makineleri Müzesi, Tariş Zeytin Yağı Fabrikası gibi yerlerde incelemelerde bulundu. Heyet ayrıca Edremit'in beldelerini ve doğal güzelliklerini de görme imkanı buldular. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Moğolistan Balıkesir Edremit Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title