Haberler

Minik Öğrenciler 'İstiklal Marşı' İçin Yarıştı

Amasya Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü Organizesinde Yapılan İstiklal Marşı Okuma Yarışması'na İl Genelinde 28 Okuldan 28 Öğrenci Katıldı. Atatürk Kültür Merkezi'nde Yapılan Yarışmayı Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Jandarma Komutanı Albay İhsan Sarı, Öğrenciler ve Öğrenci Velileri İzlerken, İstiklal Marşı'nın Tamamını Ezbere Okuyan Minik Öğrenciler, Öğr...

Amasya Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde yapılan İstiklal Marşı Okuma Yarışması'na il genelinde 28 okuldan 28 öğrenci katıldı. Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan yarışmayı Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Jandarma Komutanı Albay İhsan Sarı, öğrenciler ve öğrenci velileri izlerken, İstiklal Marşı'nın tamamını ezbere okuyan minik öğrenciler, öğretmenlerden oluşan jüriye zor anlar yaşattılar. Yarışmada Borsa İlköğretim Okulu öğrencisi İrem Yığman birinci seçilirken, Osman Yıldırım İş Okulu öğrencisi Mehmet Can Çelik ikinci, Mehmetçik İlköğretim Okulu öğrencisi Emel Keşoğlu üçüncü oldu. Programı düzenleyen Amasya Belediyesi birinci olan öğrenciye 500 YTL, ikinci olan öğrenciye 350 YTL, üçüncü olan öğrenciye ise 250 YTL ödül verirken, yarışmada dereceye giremeyen diğer öğrencilere ise çeyrek altın hediye etti. Minik öğrencilerin İstiklal Marşı'nın tamamını ezbere okumalarından oldukça duygulandığını söyleyen Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "Çocuklarımızın eğitimine verdiğimiz önem sayesinde bu çocuklarımız İstiklal Marşı'nın tamamını ezbere okuyorlar. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın bu tablosu geleceğimizin daha güzel olacağını garantiliyor. Geleceğimizi çocuklarımıza hiç endişe etmeden emanet edebiliriz" dedi.

(DY-SA) 15.03.2008 16:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title