Haberler

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivas'ta

Yılmaz: "Sırf imam hatibin önünü kesmek için bu milleti yaktılar, bütün meslek okullarını sıfırladılar.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Sırf imam hatibin önünü kesmek için bu milleti yaktılar, bütün meslek okullarını sıfırladılar. Kendi doğrularını adeta bizim doğrularımız gibi bize gösterdiler" dedi.

Sivas İmam Hatipliler Derneğince verilen kahvaltıya katılan Yılmaz, "Din bir meslek değildir, imamlığın bir meslek olmaması lazım. Herkes doktor, çiftçi, esnaf, inşaatçı olması lazım da bunların bir araya geldiği zaman bir imam olarak sesi en güzel olan, en layık, en liyakatli olan birisinin öne getirilmesi lazım" diye konuştu.

İmam hatip okullarının toplumsal bir ihtiyaç olduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Sırf imam hatibin önünü kesmek için bu milleti yaktılar, bütün meslek okullarını sıfırladılar. Kendi doğrularını adeta bizim doğrularımız gibi bize gösterdiler. Kamu hizmetini verenler başörtü örtemez de kamu hizmetini alanlar başörtü örtebilir noktasına getirdiler, sanki bu doğruymuşcasına."

Yılmaz, daha sonra AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen yürüyüşe katıldı. Aksu Park önünden başlayıp Atatürk ve İstasyon Caddesi güzergahında yapılan yürüyüş, Sivas Garı önünde sona erdi.

Yürüyüşe, AK Parti Sivas milletvekilleri Ali Turan ve Mesude Nursuna Memecan, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, Belediye Başkan adayı Sami Aydın, eski bakanlardan Musa Demirci ve partililer katıldı. Yürüyüş sırasında vatandaşlara karanfil dağıtıldı. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title