Haberler

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğrenme Kayıplarını Gidermek İçin Eğitici Eğitimi Kursu Düzenledi

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından öğrenme kayıplarının giderilmesine yönelik eğitici eğitimi kursu Erzurum'da gerçekleştirildi. Kurs, UNICEF finansal desteğiyle yürütülen 'Temel Eğitimde Öğrenme Kayıplarının Giderilmesi ve Öğretimin Güçlendirilmesi Projesi' kapsamında düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından öğrenme kayıplarının giderilmesine yönelik eğitici eğitimi kursu Erzurum'da gerçekleştirildi.

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından UNICEF finansal desteğiyle yürütülen "Temel Eğitimde Öğrenme Kayıplarının Giderilmesi ve Öğretimin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında düzenlenen "Eğitici Eğitimleri Kursu"; Milli Eğitim Bakanlığı temsilcileri, akademisyenler, öğretmenler ve okul yöneticilerinin katılımı ile 18-22 Mart 2024 tarihleri arasında Erzurum Hizmet İçi Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi.

Öğrencilerin eğitim öğretim döneminde farklı nedenlerle beklenen düzeyde bilgi, beceri ve tutum kazanmada yaşadıkları eksikliklerin öğrenme kayıpları olarak tanımlandığı projede; yaz tatili, örgün eğitimin kesintiye uğraması, okula devamsızlık, okul terki, deprem ve pandemi gibi çeşitli nedenlerin öğrencilerin karşılaştığı kayıplara yol açabildiği değerlendirildi. Özellikle sosyokültürel ve sosyoekonomik açıdan dezavantajlı öğrencilerin bu kayıpları yaşama oranlarının daha yüksek olduğu ve kayıpları telafi etme süreçlerinin zorluğu göz önüne alınarak sınıf içi etkinlikler ile öğrencilerin ilgi ve ihtiyaçlarına uygun müdahale programları geliştirildi.

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları; "Derinleşen öğrenme kayıpları, öğrencilerin başarı düzeyleri arasında büyük farkların oluşmasına neden olmaktadır. Sürekli tekrarlanan başarısızlık deneyimleri ise öğrencilerin öğrenme motivasyonlarını düşürmekte, kendilerine ilişkin inanç, değer ve okula ilişkin tutumlarını olumsuz olarak etkilemektedir. Tüm bu nedenlerle öğrenme kayıplarının oluşmaması için alınacak tedbirlerin, öğrenme kayıplarının tespiti için düzenli takibinin yapılması ve tespit edilen öğrenme kayıplarının giderilmesinde kullanılacak etkili müdahalelerin geliştirilmesi için sistematik, boylamsal ve bütüncül bir modele ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sayede öğrencilerin öğrenme düzeyleri arasındaki büyük farkların önüne geçilerek öğretimin kalitesi artırılırken, öğretmenlerin mesleki beceri ve motivasyonlarının da artırılması sağlanacaktır." ifadelerini kullandı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Bakanlığı Erzurum Eğitim Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title