Haberler

Milletvekili Özkan, Üreticileri Savundu

CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, yağlı tohumlarda ithalata karşı olduklarını belirterek, üreticilerin sıkıntılarını dile getirdi.

CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, yağlı tohumlarda ithalata karşı olduklarını belirterek, üreticilerin sıkıntılarını dile getirdi.

Üreticilerin Toprak Mahsulleri tarafından ürün maliyetinin hesap edilmesini de istediğini dile getiren Özkan, "Burdur'da ilçeleri, köyleri, kasabaları dolaşıyoruz. Şu anda ay çiçeği hasadı başladı. Bucak, Karaaliler, Karapınar, Kestel Ovası'nda çekirge ile mücadele edildi. Yağışla mücadele edildi. Ürün toplama aşamasında. Şu anda ithalatın söz konusu olduğu yönünde duyumlar almışlar. Onun için yağlı tohum yani ayçiçeği üreticileri feryat ediyor. Fiyat çok düşük. Üretici ilaçlama yaptı, çekirgeyle mücadele etti, tohumunu buldular, ot mücadelesi yaptılar ve ürünü elde ettiler. Ürünün TMO tarafından üretim maliyeti hesap edilerek alınmasını talep ediyorlar" dedi.

İthalatın açılmasının üreticiyi zor durumda bırakacağını belirten Özkan, "Sürdürülebilir tarım ve hayvancılık politikası için üreticinin korunması gerekiyor. Zora gelindiği an ithalat açılıyor. Kesinlikle ithalata karşıyız. Bizde yetişmeyen bir ürüne sözümüz yok ama bizim ülkemizde üretilen ürünlerin yurtdışından alınmasını Meclis'te de söylüyoruz. Küçükbaş hayvancılıkta da böyle, ilaçlamada da böyle, buğday fiyatlarında da yaşadık. Bu dönemde üreticinin korunması gerekiyor" şeklinde konuştu. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kerim Özkan Karapınar Burdur Bucak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title