Haberler

Milletvekili Fırat'tan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Mesajı

AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Birinci Dünya Savaşı'nın en kanlı muharebelerinden biri olan Çanakkale Savaşı'nda iman dolu bir mücadelenin öyküsünün olduğunu söyledib

İbrahim Halil Fırat mesajında, "Çanakkale zaferi, bir milletin gösterdiği en büyük mücadele ve kazanılmış en büyük zaferlerden biridir. Çanakkale, sadece tarihteki savaşlardan bir savaş değil, bu toprakların ve bu milletin var olma savaşıdır. Milletimizin yurdunu, namusunu, geleceğini koruma mücadelesiydi. Ülkemizde en küçüğünden, en yaşlısına her kesimden insanımız, cepheye koşmuş ve topların işaret taşları olmuşlardır. Düşman kuvvetlerine geçit vermeyen, en büyüğü 20'li yaşların başında rütbeli, rütbesiz askerler, kadını, ihtiyar canla başla verilen bir mücadelenin tarihe mal olmuş gerçeğidir. Tüm Anadolu'nun seferber olduğu pek çok lisenin savaşta hayatını kaybeden öğrencileri yüzünden mezun veremediği, annelerin evlatlarını alnına kına yakarak gönderdiği bu savaş Kurtuluş Savaşı'nın da ilk meşalesiydi. Metrekareye ortalama 6 bin mermi düşüyor, erkeklerle birlikte, kadınlar ön saflarda savaşıyor. Bunu kelimelerle anlatmak mümkün değil. Anadolu atalarımızın bize emanetidir. Devlet, millet, bayrak, İslam hepsi bize bu vatan için canını vermiş, Adıyaman'ın, Kayseri'nin, Antalya'nın, Ağrı'nın, Edirne'nin kısaca, tüm ülkenin, daha bıyığı bile terlememiş karayağız koç delikanlılarının, hanım kızlarının emanetidir.Emanetlerin korunması, yaşatılması gerekir. Bizler geçmişimizle, geleceğimiz arasındaki sürekliliğin kesilmesine müsaade etmeyeceğiz. Gelecek kuşaklara geçmişimizi, Çanakkale'yi, 15 Temmuz gecesini anlatacağız, unutturmayacağız. Çünkü güçlü devlet olma, millet olma şuuruyla mümkündür. Milletimiz bu şuurla tarihteki tüm savaşlarda, Çanakkale'de, 15 Temmuz'da, millet olma şuuruyla hareket ederek, dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. Milletimiz, vatanını, namusu bilip ölüme meydan okuyarak savunmuştur. Büyük milletimizin gösterdiği bu eşi görülmemiş fedakarlıkların bedelini ödemek elbette imkansız. Millet olarak devletimizle, bu coğrafyada huzur içinde yaşamamızın en temel şartının birlik şuuruyla kenetlenmekten geçtiğinin farkındayız" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İBRAHİM HALİL FIRAT Çanakkale Zaferi AK Parti Adıyaman Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
title