Haberler

Milletvekili Adaylarının Toplantısında Tatsızlık

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (Utso) Tarafından Düzenlenen ve Uşak'taki Milletvekili Adaylarının Tanıtıldığı Halka Açık Toplantıda Kargaşa Çıktı. Ak Partili Adayların Konuşma Yaptıktan Sonra Salondan Ayrılmak İstemesine Hazmedemeyen MHP ve Dp'li Adaylar Toplantıyı Protesto Edip Salonu Terk Etti.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) tarafından düzenlenen ve Uşak'taki milletvekili adaylarının tanıtıldığı halka açık toplantıda kargaşa çıktı. AK Partili adayların konuşma yaptıktan sonra salondan ayrılmak istemesine hazmedemeyen MHP ve DP'li adaylar toplantıyı protesto edip salonu terk etti.

Uşak Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde UTSO tarafından milletvekili adaylarının tanıtılması amacıyla düzenlenen toplantıya AK Parti MHP, CHP ve DP'li milletvekili adayları ile partililer, UTSO üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 3 saat sürmesi planlanan toplantı öncesi açılış konuşması yapan UTSO Başkanı İsmail Karaman, toplantının amacını anlatıp toplantı düzeni hakkında bilgi verdi. Ardından AK Parti İl Başkanı Ali Işık ve AK Partili milletvekili adayları kürsüye gelerek kendilerini ve projelerini tanıttı. Daha sonra kendilerine yöneltilen soruları yanıtlayan AK Partililer başka bir programları olduğu gerekçesiyle salondan ayrıldılar. AK Parti'lilerin bu tavrını hazmedemeyen MHP ve DP'liler bir anda ayaklanarak toplantıyı protesto edeceklerini dile getirdiler. UTSO Başkanı İsmail Karaman tekrar kürsüye gelerek salonda bulunan siyasi partilileri yatıştırmaya çalıştı. Ancak MHP ve DP'li adaylar kürsüye çıkarak durumu protesto etti. MHP'li aday Armağan Yılmaz ve Metin Deniz Savaş kürsüde muhataplarının toplantıyı terk ettiğini ifade ederek protestolarını sürdürdü. Bu arada kürsüye gelen CHP Milletvekili ve 23. dönem milletvekili adayı Osman Coşkunoğlu, kendilerini AK Parti'nin yönetmediğini ifade ederek partisinin projelerini ve iktidar olduklarında Türkiye'ye hangi noktalara taşıyacaklarını anlatacağını ve toplantının devam etmesini istediklerini ifade etti. DP ve MHP'li adaylara da toplantıya devam etmeleri konusunda telkin eden Coşkunoğlu, salonda bulunan herkesin sakin olmasını ve gelişmeleri anlayışla karşılamasını istedi.

MHP ve DP'li adaylar ile iki partiye mensup vatandaşlar ise toplantıyı protesto ettiklerini ifade ederek salondan ayrıldı. Toplantı CHP'li adayların kendilerini ve projelerini anlatmaya başlaması ile devam etti.

AK Partili adayların toplantıda ilk sırada söz alarak konuştuktan sonra salondan ayrılmasını protesto eden MHP ve DP'li adaylar Metin Deniz Savaş, Armağan Yılmaz, Dalyan Özdemir ve Yılmaz Başer, kameralara yaptıkları açıklamada, "UTSO toplantıda konuşma sırasını alfabetik sıraya göre belirlediğini söyledi ve ilk olarak kürsüye AK Parti adayları çıktı. Konuştuktan sonra yoğun programlarını gerekçe göstererek ayrıldılar. Bunu MHP olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Biz onları dinledik onlarda bizi dinlemeleri gerekirdi. Formatı bu şekilde düzenleyen UTSO'ya da bir daha böyle olaylara sebep olmamalarını istiyoruz.AK Partili adaylarla istedikleri formatta, istedikleri basın kuruluşunda ve istedikleri şartlarda tartışmaya hazırız. Yaptıkları şahsımıza değil topluma karşı yapılan bir saygısızlıktır. Biz onları nasıl dinlediysek onlarında bizi oturup dinlemesi gerekiyordu" şeklinde konuştular.

(KY-YK)

03.07.2007 10:09 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title