Haberler

MHP Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı'ndan İstanbul'daki Saldırıya Kınama

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı tarafından İstanbul Esenyurt’taki seçim bürosu açılışında meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için Yasin-i Şerif okutuldu.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı tarafından İstanbul Esenyurt'taki seçim bürosu açılışında meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için Yasin-i Şerif okutuldu.

Program öncesi gazetecilere açıklama yapan MHP Kdz. Ereğli Eski İlçe Başkanı İlkay Özdemir, MHP'nin asla bu tür provokasyonlara gelmeyeceğini söyledi. Ülkücüleri kimsenin sokağa dökemeyeceğini ifade eden Özdemir, "Sizinde basından arkadaşınız olan Cengiz Akyıldız kardeşimiz umuyoruz bu gibi camianın başarılarını soyadı gibi yıldız olup göklerden izleyecektir. Ruhu şad olsun. Provokasyonlara MHP gelmeyecektir, sokağa inmeyecektir. Bunun için çokta siyaset yapmak istemiyorum ama yaşananlar herkesin malumudur. MHP sürekli sokağa çekilmek istenmektedir. Ülkücüler olarak bunun farkındayız. Bugün acılıyız, üzüntülüyüz. Şehidimize hep beraber rahmet dileyelim ve Yasin okuyalım" dedi.

MHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir de, ülkücüler olarak asla provokasyona gelmeyeceklerini ve yapılan saldırıyı kınadıklarını söyledi. Özdemir, "Cengiz Akyıldız arkadaşımız menfur bir saldırı sonucu şehit olmuştur. Ülkücü Cengiz ağabeyimiz ve arkadaşlarına seçim bürosunda bir saldırı düzenlenmiştir. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz ve ülkücü hareket olarak bizler bu provokasyona gelmeyeceğiz. Her ülkücü makul bir şekilde şehidinin acısını yaşayacaktır. Bizleri sokağa çekmek isteyenler maalesef avuçlarını yalayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü bir devlettir. Hükümet her ne kadar zaaf içinde olmuş olsa bile Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Hainler en kısa sürede yakalanacaktır ve adalete teslim edilecektir. Buna olan inancımız ve güvenimiz tamdır. Bu vesileyle kendilerine rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralılarımıza çok acil şifalar diliyorum. Burada siyaset yapmak istemiyoruz değerli arkadaşlarım. Şehit olan kardeşimizin ruhuna bir Yasin-i Şerif okutarak, bizlerde buradan son görevimizi yerine getirmiş oluyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından saldırıda hayatını kaybeden Cengiz Akyıldız için Yasin-i Şerif okunup, dua edildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Esenyurt İstanbul Yerel Haberler

title