Haberler

MHP'de Bayramlaşma

MHP Tarsus İlçe Teşkilatında Kurban Bayramı nedeniyle bayramlaşma yapıldı.

MHP Tarsus İlçe Teşkilatında Kurban Bayramı nedeniyle bayramlaşma yapıldı.

Bayramlaşmaya MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, teşkilat başkanları, belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları, bazı muhtarlar ve partililerle vatandaşlar katıldı.

MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, burada yaptığı konuşmada, "Tüm bayramların birliğimiz için, dirliğimiz için, beraberliğimiz için, küskünlüklerin kalkması, kırgınlıkların nihayete ermesi için hayırlara vesile olması dilek ve temennisi ile geleceğin Türkiye'sini beraber kurmak arzusuyla hepinizin mübarek Kurban Bayramını en içten duygularımla tebrik ediyorum" dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ise konuşmasında, partili partisiz herkesin bayramını kutladıktan sonra şunları söyledi:

"Mübarek Kurban Bayramı hepimize kutlu olsun. Ülkemize, milletimize, memleketimize, şehrimize, bizlere hayırlar getirmesini, Cenab-ı Allah'ın birlikteliğimizi daim etmesini, ülkemizde terör olaylarının son bulmasını, şehitlerimizin kanlarının akmamasını, gözyaşlarının dinmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."

Tarsus'a hizmet için durmadan çalıştıklarını kaydeden Başkan Can, "1994 yılında bugüne kadar, ayrım yapmadan, kayırmadan Allah rızası için çalıştık. Bizim en önemli önceliğimiz Tarsus'umuzun birbirine kardeşçe kenetlenmesi. Nereli olduğu, nerden geldiği önemli değil. Tarsus'ta yaşıyor mu? Tarsus'un havasını teneffüs ediyor mu ediyor. Tarsus'umuzun suyunu içiyor mu? O zaman bizim hepimiz hemşeriyiz ve kardeşiz. Yeter ki biz bir olalım. Yeter ki, yanlış yapanlara meydanı bırakmayalım" dedi.

Bayramların birlik ve dayanışma için güzel ve önemli gün olduğunu belirten Mersin Milletvekili Baki Şimşek, "Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Kurban bayramınız mübarek olsun. Bayramlaşmayı sadece sanal alemde bırakmamamız gerekiyor. Bayramlaşmayı gelenek göreneklerimize göre, örfümüze, ananemize, inançlarımıza göre kutlamamız gerekiyor. Küçüklerin büyükleri ziyaret etmesi gerekiyor. Kurban bayramı paylaşmayı gerektirir. Kurban kesenlerin kesmeyen fakirlere kurbanlarından payını dağıtması gerekiyor ve Hiç olmazsa evine et alamayan insanlarımız Türkiye'nin içerisinde bulunduğu ekonomik şartlarda çoğu zaman belki bir çok eve aylarca bir kilo etin girmediği zamanlar oluyordur. Bunları paylaşalım o insanlarda hiç olmazsa kurban vesilesi ile et yemiş olsunlar, paylaşımınız olsun, çocuklarına harçlık veya hediye verebilen versin hakkıyla herkes bu ülkede bayramı kutlamış olsun diyorum" şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Öncelikle hepinizin Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Başta camiamız, ülkemiz, ilimiz ve tüm insanlık adına hayırlara vesile olmasını da Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Bayramınız kutlu olsun. İnşallah şehit haberlerinin gelmediği, barış, huzur ve kardeşlik içerisinde hep birlikte kutlayacağımız Kurban Bayramlarında buluşmak dileği ile hepinize saygılar, sevgiler sunuyorum" ifadesini kullandı.

Daha sonra partililer bayramlaşarak sohbet ettiler. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Baki Şimşek Mersin Tarsus Politika Haberler

title