Haberler

Mezitli'de '7-19 Yaş Aile Eğitimi' Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

Mersin merkez Mezitli İlçesi'nde gerçekleştirilen '7-19 Yaş Aile Eğitimi' kursunu tamamlayan kursiyerler, sertifikalarını törenle aldı.

Mersin merkez Mezitli İlçesi'nde gerçekleştirilen '7-19 Yaş Aile Eğitimi' kursunu tamamlayan kursiyerler, sertifikalarını törenle aldı.

Kursun sertifika töreni Kuyuluk İlköğretim Okulu'nda yapıldı. 14 kursiyerin iki ay boyunca haftada 40 saat ders alarak tamamladıkları kursun sertifika törenine, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Sertifika töreni öncesinde bir konuşma yapan 8-A sınıfı öğrencisi Ayşe Kurtoğlu, '7-19 Yaş Aile Eğitimi'nin ailelerine verildiğini belirterek, "Ancak, söz konusu eğitim aslında bizlerin önemsendiğimizin ve geleceğimiz için bütün büyüklerimizin çaba gösterdiğinin birer kanıtıdır. Bu eğitim sayesinde annelerimizin bizlere ve sorunlarımıza bakış açıları olumlu yönde değişmiştir. Bu eğitimin ailelerimize kazandırdıklarından dolayı problemimiz daha başlangıç aşamasında, ortaya çıkması durumunda ise daha az çatışma ile çözülmektedir" dedi.

Kursiyer Sebiha Kıyar da kurs sayesinde çocuğuna yaklaşımının değiştiğini söyledi. Çocuğunun da kendi kararlarını verebileceğini ve aile içinde söz sahibi olduğunu öğrendiğini anlatan Kıyar, "Bugüne kadar doğru bildiğim yanlışları düzeltmeme bu kurs vesile oldu. Onu dinlemem ve eleştirmeden önce davranışlarına sebep olan olguyu araştırmam gerektiğinin farkına vardım" diye konuştu.

Söz konusu programın amacının anne, baba, çocuk ve ergen ilişkisini güçlendirerek çocuğun potansiyelinin gerçekleşmesini, hayata daha emin adımlarla ve ailesinin desteğini her zaman yanında hissederek devam etmesini sağlamak olduğunu ifade eden kursiyerlere eğitim veren rehber öğretmen Feyza Filiz Üsküllütaş ise şunları söyledi: "Bu programı hazırlayan, okullarımızda hayata geçmesini sağlayan ve bu eğitime katılan velilerimizin bize kanıtladığı en önemli gerçek; çocukların ruh sağlığının, mutluluğunun ve geleceğinin onlar için ne kadar önemli olduğu ve bu yolda daha fazla ne yapabiliriz çabasıdır."

Okul Müdürü Hasan Kafadar da eğitimcilerin de bu süreçte aile eğitiminin ne kadar önemli olduğunu anladıklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi. Kursiyerlere sertifikaları Mezitli Kaymakamı Kıcıroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neni ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mezitli Kuyuluk Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title