Haberler

Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavları Başladı

Bartın’da Mesleki Yeterlilik Belgesi için sınavlara başlandı.

Bartın'da Mesleki Yeterlilik Belgesi için sınavlara başlandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı MEYBEM firması tarafından Bartın Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle tehlikeli ve çok tehlikeli 40 meslek dalında zorunlu olan Mesleki Yeterlilik Belgesi için ilk sınav inşaat sektöründe gerçekleştirildi.

Sınav ve belgelendirme yapmakla yetkilendirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) A.Ş.'nin tarafından yapılan sınava, uzman eğitmen-ler Ekrem Dirier, Fatih Kaynak'ın yanı ıra Bartın TSO Genel Sekreteri Mustafa Soyal ile K Belgesi Birim Yetkilisi Cengiz İzler ve adaylar katıldı.

"İVEDİLİKLE ALINMALI"

İnşaat, otomotiv, enerji ve metal sektörlerindeki 40 meslek dalında mesleki yeterlilik belgesi olmayanların 26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren istihdam edilemeyeceğini kaydeden Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, "Denetimlerde ve iş kazaları gibi istenmeyen durumlarda zor durumda kalınmaması ve mağduriyet yaşanmaması için MYK belgelerinin ivedilikle alınması gerekiyor. 6645 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile ülkemizde tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olma zorunluluğu getirildi. Yasa gereğince, meslek lisesi, meslek yüksekokulu diploması ve mesleki eğitim merkezinden alınmış diplomalar dışındaki tüm belgeler geçerliliğini yitirdi. Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile ilk etapta 40 meslek dalında, mesleki yeterlilik belgesi olmayanlar 26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren istihdam edilemeyecek. Mesleki yeterlilik belgesi olmadan çalıştırılması halinde her bir çalışan için 500 lira idari para cezası öngörülüyor" dedi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Bartın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title