Haberler

Meslek Edindirme Kursuna Katılan Askerlere Sertifika

Bitlis’in Güroymak İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde görevli er ve erbaşlara yönelik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce düzenlenen meslek edindirme kurslarına katılarak başarılı olan askerlere sertifikaları verildi.

Bitlis'in Güroymak İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde görevli er ve erbaşlara yönelik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce düzenlenen meslek edindirme kurslarına katılarak başarılı olan askerlere sertifikaları verildi.

15 gün süren Kalorifer Kazanı Ateşleyici Kursu'na katılan 19 er ve erbaşın sertifikaları; Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Talat Deniz, Milli Eğitim Müdürü Tahsin Müjdeci ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulcebbar Aybay tarafından verildi. Sertifika töreninde bir konuşma yapan Kaymakam Kaya, kursiyerlere terhis olduktan sonra almış oldukları sertifikanın çok önemli olduğunu belirterek, "Kalorifer bakımı ve onarımında aradığımız kaliteli, kalifiyeli eleman bulma konusunda ciddi zorluklar yaşıyoruz. Onların telafi edilmesi açısından bu programlar çok önemli. Açılan kurslar artarak devam edecek. Vatani hizmetini yapan askerlerimiz burada hem askerliğini yapmış olacaklar hem de kalifiyeli eleman olarak teskerelerini almış olacaklar. Askerlerimizin bir iş sahibi olmaları onların topluma uyum sağlaması ve adapte olmaları daha da kolaylaşacaktır. Terhis olduklarında iş sahibi olmalarına katkıda bulunmaktan son derece memnunuz" dedi.

Kursların İlçe Jandarma Komutanlığı'nda verileceği gibi Gölbaşı ve Çevizyatağı Jandarma Karakol komutanlıklarında da verileceğini belirten Kaya, "Ayrıca kursların çeşitliliğini de arttıracağız. Kalorifer, elektrik tesisatçılığı, bağlama ve diğer tüm kurslar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz tarafından açılacaktır. Duyarlı yaklaşımları ve işbirliğinde bulunarak örnek bir projeyi hayata geçirdikleri için ilgili kurumlara teşekkür ediyorum. Öğrenmenin yeri ve zamanı olmadığını bu proje ile bir kez daha görmüş olduk. Umarım edinilen bu faydalı bilgiler terhis olduktan sonraki sivil hayatta er ve erbaşlarımızın işlerine yarar" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turan Yılmaz Güroymak Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title