Haberler

Merzifon Hem'den Yıl Sonu Sergisi

Merzifon Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü 2013 2014 öğretim yılında yapılan el sanatlarının yer aldığı serginin ikincisini Merzifon’da açtı.

Merzifon Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü 2013 - 2014 öğretim yılında yapılan el sanatlarının yer aldığı serginin ikincisini Merzifon'da açtı.

Açılışa, Kaymakam Mehmet Fatih Geyim, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Koray Uz, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı ve diğer davetliler katıldı.

Sergi açılışı öncesi birer konuşma yapan Kaymakam Geyim ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, Halk Eğitim Merkezlerinin önemine değinerek, İlçedeki  faaliyetleri nedeniyle Merzifon Halk Eğitim Merkezi Müdürü, öğretmenler ve kursiyerlere teşekkür etti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Gözütok, 956 yılında bugünkü adıyla kurulan Halk Eğitim Merkezlerinin sayısının 1960 yılında 19, 1970 yılında 334, 1980 yılında 587'ye ulaştığını bugün ise sayının 969 olduğunu söyledi.

Halk Eğitim Merkezlerinin küçük ev kazalarını önlemeden ilk yardım eğitimlerine, müzik ve gösteri eğitimlerine, baba destek eğitimlerinden sportif eğitimlere kadar bir çok alanda faaliyet gösterdiğini hatırlatan Gözütok şunları kaydetti:

"Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu Okullar Hayat Olsun Projesi kurslarımızı yaygınlaştırmak adına son derece önemli bir fırsattır. Ayrıca insanlar arasındaki ayrışmanın giderek arttığı günümüzde, insanlarımızın bir arada olma, birlikte başarma duygusunun, uygulayarak ve yaşayarak öğrenme imkanlarının sağlanması Halk Eğitim Merkezlerinin en önemli işlevidir. Farklı sosyal kültürel ve ekonomik yapılara sahip kursiyerlerimiz düzenlenen kurslarda, etkinliklerde, sergilerde bir araya gelmekte, birbirlerini tanıma fırsatına sahip olmakta, birbirleri ile ilgili kalıplaşmış ön yargılar ortadan kalkmaktadır. İşte bu maksatla 171 mesleki kurs, 142 sosyal kültürel kurs, 15 okuma yazma kursu ve 4 seminer olmak üzere 328 kurs açtık. Bu kurslardan 4 bin 567 kadın,  3 bin 75 erkek olmak üzere 7 bin 642 vatandaşımız faydalandı. Hedeflerimiz kurslarımızı yaygınlaştırarak bu kurslarımızdan daha çok insanın faydalanmasını sağlamaktır."

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Fatih Geyim Özkan Alp Merzifon Kargı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title