Haberler

Merzifon'da 48 Gence Mesleki Eğitim Verilecek

Amasya'nın Merzifon ilçesinde kaymakamlık tarafından hazırlanan 'Sanayi Ortak Kullanım Alanları' adlı Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) destekli proje bünyesinde 48 gence mesleki eğitim verileceği bildirildi.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde kaymakamlık tarafından hazırlanan 'Sanayi Ortak Kullanım Alanları' adlı Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) destekli proje bünyesinde 48 gence mesleki eğitim verileceği bildirildi.

Merzifon Kaymakamlığı tarafından hazırlanan 'Sanayi Ortak Kullanım Alanları' projesinin Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından hibe desteği almaya hak kazandığı bildirildi. İnsan kaynaklarının geliştirilmesi mali programlarından 102 bin TL'lik hibe almaya hak kazanıldığını belirten Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, gazaltı kaynakçılığı ve endüstriyel bakım otomasyon konularında Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim Merkezi görevlileri tarafından eğitim verileceğini söyledi.

Projenin sanayiye nitelikli eleman kazandırmak amacıyla hazırlandığını vurgulayan Geyim, "48 gencimiz yaklaşık 4 aylık bir eğitimden geçirilecek. Ondan sonra muhtemeldir ki buradaki sanayi kuruluşlarımızda kalifiye eleman olarak istihdam edebilme imkanımız olacak" dedi.

Projenin Merzifon'daki özellikle organize sanayi bölgesindeki nitelikli eleman konusunda istihdamı desteklemeye yönelik bir proje olduğuna işaret eden Geyim, "Bu proje sayesinde Endüstri Meslek Lisesi ve UMEM merkezi kullanım vasıtaları noktasında da ciddi bir ekipmana sahip olmuş olacaklar. Yani bu projenin bir ayağı eğitim, bir ayağı da çeşitli malzemeler noktasında okulumuz zenginleştirilmiş olacak. Bunlar için çeşitli ekipman gerekli. Biz bunların bir kısmını zaten UMEM vasıtası ile almıştık. Bu UMEM merkezi ilan edilince 385 bin TL'lik bir ödenek gelmişti. O zaman bir kısım malzemeler alınmıştı. Bu proje kapsamında da muhtemelen elektronik aletlerin kullanımı ile ilgili olacak" diye konuştu.

Nitelikli işgücü istihdamının sanayicilerin en büyük şikayetleri olduğunu anımsatan Geyim, nisanda başlayacak proje kapsamında sanayicilerin nitelikli işgücü istihdamını karşılayacaklarını da kaydetti. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karadeniz Merzifon Amasya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title