Haberler

Merder İstişare Toplantısı Yapıldı

Mereküm ve Dumanlı Çayı Yöresi Belde ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Merder), bölgede yapılacak çalışmalar ve yaşanan sıkıntılar nedeniyle istişare toplantısında bir araya geldi.

Mereküm ve Dumanlı Çayı Yöresi Belde ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Merder), bölgede yapılacak çalışmalar ve yaşanan sıkıntılar nedeniyle istişare toplantısında bir araya geldi.

Abdiağa Konağı'nda gerçekleştirilen istişare toplantısına Merder Kurucu Başkanı Burhanettin Kuru, Merder Bölgesi Kurtlapa Belediye Başkanı Ahmet Darı,

Gümüşdere Belediye Başkanı Recep Eryılmaz, Yakupoğlan Belediye Başkanı Dursun Karataş, Yıldız Belediye Başkanı Mahmut Aktaş, mahalle ve köy muhtarları, bölgedeki okul müdürleri, Merder Yönetim Kurulu ile işadamları katıldı. İlk kez yapılan ve bayanların da katılımı ile gerçekleştirilen istişare toplantısının önemine değinen Merder Başkanı Mehmet Açık, derneğin kuruluşundan bu güne kadar birçok etkinlik yaptıklarını söyledi. Bunlardan en önemlisinin Merder Bölgesi Bilgi Kültür Yarışması olduğunu ve 8.'sini yaptıklarını dile getiren Açık, yarışmanın geleneksel hale geldiğini ve her yıl yapıldığını ifade etti. Bölgedeki belde ve köylerde sağlık taraması gerçekleştirdiklerini vurgulayan Açık, "Derneğimiz kurulduğu günden itibaren birçok etkinlik yaparak bölgemizin gelişmesine ve tanınmasına katkı sağladık. Sosyal ve kültürel faaliyetlere yer verdik. Bu sene iftar programını iptal ederek, Van ve Somali halkına destek sağlanmıştır. Dernek olarak her platformda toplantılar, basın açıklamaları, köy ziyaretleri yaparak sesimizi duyurmaya çalıştık. Her yıl Bal ve Yoğurt Festivali yaparak bölge insanının birlik ve beraberliğini sağladık" ifadelerini kullandı. Aşıkların da sahne aldığı istişare toplantısında derneğin kuruluşundan bu güne kadar katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara bir kez daha teşekkür ederek katkı sağlayan işadamlarına plaket verildi.

İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın sonunda bölgede yaşanan başta eğitim olmak üzere sorunlar görüşülerek fikir alışverişinde bulunuldu. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kuru Yakupoğlan Gümüşdere Kurtlapa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title