Haberler

Merder 6. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi

Kısa adı MERDER olan 15 köy ve 4 bölgenin içerisinde yer aldığı Meraküm ve Dumanlı Çayı Yöresi Belde ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 6.olağan genel kurulu gerçekleştirdi.

Kısa adı MERDER olan 15 köy ve 4 bölgenin içerisinde yer aldığı Meraküm ve Dumanlı Çayı Yöresi Belde ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 6. olağan genel kurulu gerçekleştirdi.

Namık Kemal İlköğretim Okulu salonunda gerçekleştirilen genel kurula tek liste ile gidilerek Mehmet Açık Başkanlığındaki yönetim güven tazeledi.

Bölgenin tanıtımı ve sorunlarını dile getirmek, çözüm yolu bulunması amacıyla derneğin kurulduğunu dile getiren Başkan Mehmet Açık, "Derneğin kurulması ile birlikte Sivas'ın kuzey bölgesinde de insanların yaşadığını ve buranın da dikkate alınması gerektiğini kamuoyuna duyurmayı başardık. Yapılan çalışmalar sonucunda bölgemize olan ziyaret sayısı artmış, sorunlar yerinde görülmeye ve çözüm üretilmesi yolunda önemli adımlar atılmıştır. Bölgedeki çocukların liseye devam etmeleri amacıyla çok programlı lisemiz eğitime açılmıştır. Sivas- Kurtlapa arasında bulunan yol Karayolu ağına alınarak yolun yeniden yapımı sağlanmıştır. Bölgemiz için son derece önemli olan Yıldız dağı Kayak Merkezi projesi hayata geçirilmiş ve çalışmalar devam etmektedir. Kayak merkezinin faaliyete geçmesi ile birlikte Sivas'a bölgeye önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.

AK parti Sivas İl Başkanı ve kurucu üyelerinden olan Burhanettin Kuru ise,, "İl Başkanı olarak Sivas'ın bütün bölgelerine hizmet götürülmesi noktasında gayret gösteriyoruz. Bölgemize de hizmetlerin gitmesi için çalışıyoruz. Öğrencilerimiz liseye kavuştu. Yeni lise binamızın yapılması için yatırım programına alındı. Karayolu ağına alınan Sivas- Kurtlapa yolunda çalışmalar devam ediyor. Okullarımızda bakım onarım ve ek bina çalışmaları yapıldı. Bölgeye hizmetler devam edecek" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları okunduktan sonra dilek ve temenniler bölümü ile birlikte seçime geçildi. Tek liste ile gidilen seçim sonrasında Dernek Başkanı Mehmet Açık güven tazeledi. Yeni yönetimde yer almayan bazı üyelere MERDER tarafından plaket verildi.

Kongreye Ak Parti il başkanı Burhanettin Kuru, Yıldız Belediye Başkanı Mahmut Aktaş, Gümüşdere Belediye Başkanı Recep Eryılmaz, Kurtlapa Belediye Başkanı Ahmet Darı, Yakupoğlan Belediye Başkanı Dursun Karataş, Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Koç'ta katıldı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Namık Kemal Ak Parti Kurtlapa Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title