Haberler

Meram'dan Mustafa Cihat Söyleşisi

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi’nin organize ettiği “Meram Aşkına Kültür, Sanat ve Yaşam” söyleşilerinin ilkine Mustafa Cihat konuk oldu.

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi'nin organize ettiği "Meram Aşkına Kültür, Sanat ve Yaşam" söyleşilerinin ilkine Mustafa Cihat konuk oldu.

"Dünden Bugüne Ezgiler" adlı söyleşide ünlü sanatçı, hayatını ve müziğe başlama serüvenini anlattı. Ezgilerin dünü, bugünü ve yarını üzerine de değerlendirmelerde bulunan sanatçı Mustafa Cihat, "Ezgileri bazı sanatçıların söylediği bir müzik biçimi olarak değerlendirmemek lazım. Ezgiler bir yaşam biçimidir; yaşamadığın, hissetmediğin bir şeyi söylememektir. Mahcupsan Allah'a 'Mahcubum' diyeceksin. O'na layık bir kul olamadığını hissediyorsan bunu bu müzik şekli ile ifade edeceksin" dedi.

"BU ŞARKI BURADA BİTMESİN"

Sohbet aralarında sevilen eserlerini icra eden Mustafa Cihat, "Bir türkü ile, bir şarkı ya da bir melodi ile hayatını değiştiren binlerce insan vardır. Dolayısıyla bir sözün ya da bestenin gücünü asla hafife almamak lazım. Çocuklarımızda bir bilinç oluşturma adına bizim 'ezgi' diye ifade ettiğimiz, sizlerin farklı bir şekilde adlandırdığınız bu müzik türünün bitmemesi adına 'Bu şarkı burada bitmesin' diyorum" ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Meram Belediye Başkan Vekili Fahri Eken, günün anısına sanatçı Mustafa Cihat'a çeşitli hediyeler verdi.

"Meram Aşkına Kültür, Sanat ve Yaşam" söyleşileri kapsamında her ay 2 farklı program gerçekleştirilecek. Programlarda sanatçı, gazeteci, siyasetçi ve köşe yazarları halkla buluşturulacak. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Konya Meram Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title