Haberler

Memur-sen Mardin Şubesi'nden AK Parti'nin Kapatılması Davasına Tepki

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın AK Parti Hakkında Anayasa Mahkemesi'ne Açtığı Kapatma Davasına Tepki Gösteren Memur-sen Konfederasyonu'na Bağlı Sendika Başkanları Mardin'de Ortak Bir Basın Açıklaması Düzenledi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın AK Parti hakkında Anayasa Mahkemesi'ne açtığı kapatma davasına tepki gösteren Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı sendika başkanları Mardin'de ortak bir basın açıklaması düzenledi.

Memur-Sen Mardin Şubesi önünde düzenlenen basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Mardin İl Başkanı Sait Uçar, ''Davanın ülkeyi hakiki demokrat ülke ve milletler nezdinde yeni bir ayıpla karşı karşıya bıraktığını'' söyledi. Parti kapatmakla, darbe yapmakla millet iradesinin bastırılamayacağını ifade eden Uçar, "Namık Kemal'in 'Merkez-i hake atsalar bizi/ Küre-i arzı patlatır çıkarız' mısralarında olduğu gibi, milleti yerin dibine de atsanız, millet, yerküreyi patlatır çıkar. Çünkü asıl olan millettir, devlet millet içindir. Milletin değer ve beklentilerinden haberdar olmayanlar, fildişi kulelerde millet için kıyafetler biçenler, millete verdiği söz doğrultusunda hükümet etme niyet ve gayreti içerisinde olan bir partiyi siyaset temelli yaklaşımlarla saf dışı edemezler. Partileri millet açar, millet kapatır. Milletin beklentilerini gerçekleştirme adına verilen sözler, sözü veren partinin başının üstüne Demokles'in kılıcı gibi asılamaz. Milletle uyuşmayan tavır ve icraatı millet cezalandırır. Milletle uyuşan icraat demokrasinin gereğidir, kapatma gerekçesi olamaz. Darbelerin, parti kapatmaların, düşünce ve inanca müdahalelerin adının bile anılmadığı çağdaş, demokrat bir Türkiye özlemimizi tekrar vurguluyoruz" dedi.

Memur-Sen olarak ülkenin, milletinin menfaatini önemsediklerine dikkat çeken Sait Uçar, hangi mevkide olursa olsun herkesin milli iradeye saygı göstermesi, demokrasinin çağdaş standartlarda uygulanmasının önündeki tüm engellerin kaldırılması gerektiğini kaydetti.

(MNG-AŞ-CMH-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title