Haberler

Mehmet Akif Ersoy'un Vefatının 77. Yılı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem: "Adam adamın gölgesinde yetişir. Gerçekten de Akif, iyi adamların gölgesinde yetişmiş büyük bir zat. Onun manevi gölgesinde milyonlarca genç ve İslam aleminin insanları yetişecek"

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Mehmet Akif Ersoy'un iyi adamların gölgesinde yetişmiş büyük bir zat olduğunu belirterek, "Onun manevi gölgesinde milyonlarca genç ve İslam aleminin insanları yetişecek" dedi.

Mehmet Akif Ersoy, doğumunun 140. vefatının 77. yıldönümünde, Konya Büyükşehir Belediyesi, Milli Türk Talebe Birliği Konya Şubesi, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ve Konya Aydınlar Ocağı tarafından gerçekleştirilen programla anıldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programında "Adam adamın gölgesinde yetişir. Gerçekten de Akif, iyi adamların gölgesinde yetişmiş büyük bir zat. Onun manevi gölgesinde milyonlarca genç ve İslam aleminin insanları yetişecek" diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı da Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinde ruh olduğunu, onun söze ihanet etmeyen, milletin derdini sözlerle ifade eden bir şair olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından oturum başkanlığını Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aydın'ın yaptığı "Mehmet Akif'i Anlayabilmek" adlı panele geçildi.

Aydın, Mehmet Akif Ersoy'un tüm Müslümanların şairi olduğunu belirterek, İstiklal Marşı'nın da bütün topluma ve İslam alemine hitap ettiğini dile getirdi.

Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü ise Mehmet Akif Ersoy gibi dava adamları için önce dava ve idealin geldiğini, onun dışında her şeyin ihmal edildiğini söyledi.

Araştırmacı Yazar Mehmet Çetin de Mehmet Akif Ersoy'un genellikle Milli Şair olarak anıldığını, bunun Ersoy için doğru ama eksik bir niteleme olduğunu ifade etti.

"Akif sadece milli bir şair değil evrensel bir şairdir" diyen Çetin, Mehmet Akif Ersoy'un yeryüzünde zulme, haksızlığa uğramış, acı çeken, sömürülmüş ve hayatları ellerinden alınmış ne kadar toplum varsa, onların da şairi olduğunu vurguladı.

Konuşmalarından ardından konuşmacılara ve programa katkıda bulunanlara plaketleri takdim edildi. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Orhan Erdem Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title