Haberler

Medav Vakfı 10. İstişare Toplantısını Yaptı

Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV), 10. istişare toplantısını Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Adgon köyünde Şeyh Taha Medresesi’nde gerçekleştirdi.

Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV), 10. istişare toplantısını Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Adgon köyünde Şeyh Taha Medresesi'nde gerçekleştirdi.

Mehmet Emin Seydagil'in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Muş İl Müftüsü Recep Uzun, ilçe müftüleri, bölgenin tüm illerinden gelen Yüksek İstişare Kurulu üyesi, alim, akademisyen ve kanaat önderleri medreselerin müfredatı üzerinde müzakere ve istişarelerde bulundu. Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan toplantı, ev sahibi Mehmet Emin Seydagil'in selamlama konuşmasıyla devam etti. Daha sonra bir konuşma yapan Prof.Dr. M.Halil Çiçek, Türkiye'deki resmi kurumların İslam alimi yetiştirmekten uzak olduğunu belirterek, ümmete dini konularda rehberlik edecek alimlerin, İslam tarihinde olageldiği gibi, ancak medreselerde yetiştirilebileceğini söyledi. Medreselerde asrın ihtiyaçlarına göre yeniden dizayn edilmesi gerektiğini belirten Çiçek, "Medrese müfredatı asrın imkanları ve şartlarına uygun şekilde yeniden düzenlemeye ve dinamizme edilmesi gerekir. Medreselerin eskiden olduğu gibi halka İslami yeniden tebliğ etmesi, alimlerin halkın içinde olması gerekir. Bunun olabilmesi için de medreselerin eski işlevlerini kazanması ve daha ön planda olması gerekir" dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan MEDAV Vakfı Başkanı Tayip Elçi, İslam alimlerinin ancak medreselerin yetiştirebileceğini belirterek, imam hatiplerin ve ilahiyat fakültelerinin bu görevi yerine getiremeyeceğini söyledi. Medreselere zeki çocukların kazanması gerektiğini belirten Elçi, "Milletimiz bugüne kadar dilini, kültürünü, gelenek ve göreneklerini tüm zorluklara rağmen unutmadıysa bugüne kadar bunu sürdürebiliyorsa bundan medreselerin çok büyük bir rolü vardır. Medreselerde birçok çocuk okumaktadır. Ancak genellikle zeki olan çocuklar medreselere gelmemektedir. Aileler yaramazlık yapan, normal okullarda başarılı olmayan veya çeşitli konularında başlarına bela olan çocuklarını medreseye gönderirler. Elbette bu çocukların ıslah edilmesi ve belli bir eğitimden geçmesi gerekir, ancak bir kişinin alim olabilmesi için de zeki olması gerekir. Çünkü tüm alimler aynı zamanda da zekidirler. Yine aynı zamanda alimler medreselerden çıkar. İmam hatip ve ilahiyat fakülteleri çok faydalı kurumlar, ancak buralardan çok nadir böyle büyük alimler çıkar" dedi.

Muş İl Müftüsü Recep Uzun da yaptığı konuşmada, medreselerin İslamiyette büyük rolünün olduğunu belirterek, bir çok medrese aliminin böyle bir toplantıda bir araya gelmesinin oldukça sevindirici olduğunu söyledi.

Bir çok alimin müderris medrese müfredatı ile ilgili eleştiri ve müfredatın zenginleştirilmesi ile ilgili öneri ve eleştirilerinden sonra toplantı son buldu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Uzun Bulanık Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title