Haberler

Mazlumder Komünist Çavuş'un Cenaze Namazını Kıldırmayı Reddeden İmamın Görevden Alınmasını Eleştirdi

Pınarbaşı’nın Kurttepe Köyünde 58 yaşında vefat eden ve halk arasında ‘Komünist Çavuş’ olarak bilinen vatandaşın cenaze namazının, köyün imamı tarafından, inancının İslam’a uymadığı gerekçesiyle kıldırılmadığı olayı üzerine yazılı açıklama Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, cenaze namazını kıldırmayan imamın görevden alınmasını hak ihlali olarak değerlendirdi.

Pınarbaşı'nın Kurttepe Köyünde 58 yaşında vefat eden ve halk arasında 'Komünist Çavuş' olarak bilinen vatandaşın cenaze namazının, köyün imamı tarafından, inancının İslam'a uymadığı gerekçesiyle kıldırılmadığı olayı üzerine yazılı açıklama Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, cenaze namazını kıldırmayan imamın görevden alınmasını hak ihlali olarak değerlendirdi.

İnsanların her türlü beşer inancı kabul etme hürriyeti olduğunu söyleyen Başkan Ahmet Taş, "Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak görev yapan imamlarda İslam dininin esaslarını topluma ulaştırmakla görevli devlet memurlarıdır. Müslüman olmadığını söyleyen, ilan eden İslam'ın kutsalları olan Kur'an-ı Kerime ve onun peygamberi Hz. Muhammed'e inanmayan insanlara ve onların cenazelerine Müslüman muamelesi yapmak imamlar dahil hiç kimsenin sorumluluğunda değildir. Bu durum diğer din adamları (Papaz ve hahamlar) içinde geçerlidir. Bahsedilen köy imamının Komünist Çavuş olarak bilinen ilgili şahsın eğer bu dine mensup olduğunu ilan etmiş ise cenazesinin İslami usullere göre defnedilmesi imamın görevleri arasında değildir. Bu sebeple de ilgili imamın hakkında soruşturma yapılmadan görevden alınması büyük bir hukuk ihlali olup hukuk devleti anlayışının hiçe sayılmasıdır." diye konuştu.

İnsanlara yaşarken de öldükten sonra da inandıkları dine ait muamele yapılması gerektiğini belirten Ahmet Taş, hukuk dışı muamele yapıldığını savunduğu imam ile ilgili kararın bir an önce kaldırılmasını ve kamuoyundaki itibarının iade edilmesini istediklerini dile getirdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Taş Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title