Haberler

Mazlumder "Haklı İken Haksız Duruma Düşmeyelim"

Güncelleme:

Mazlumder Batman Şube Başkanı Hasan Argünağa, yaşanan olayları "Halkın meşru taleplerine gölge düşürülüyor" şeklinde nitelendirdi.

Batmanda yaşanan olaylara değinen Mazlumder Şubesi, herkesi sağduyuya davet etti.

Şube Başkanı Hasan Argünağa, "Barbarlıkta sınır tanımayan ve bütün insani değerlere saldıran IŞİD'in Kobane'yi alma ve yeni bir katliam girişimleri bütün dünyanın gözleri önünde devam ediyor. İki günde Saddam'ı deviren Amerika ve koalisyon güçlerinin, önceki gün Kobane çevresinde çıplak gözle gördüğümüz IŞİD tanklarını görmediğine inanmıyoruz. IŞİD adına konuşan bir çete sözcüsünün ifade ettiği gibi Amerika gerçek hedefleri vurmuyor.Amerika'nın ağır silahlarıyla Kobane'ye saldıran IŞİD'e halkımızın gösterdiği demokratik her türlü tepkiyi destekliyoruz. Batman halkının kitlesel demokratik tepkileri meşrudur, haktır. Ancak Kobane'yi sahiplenme adına alanlara inen kontrolsüz güç gerçeğine de tanık oluyoruz. Kürt halkının mazlumiyetini dile getirip demokratik tepkilerini gürültü çıkararak veya sloganlar atarak gösteren büyük kitlelerin aksine, onların arasına katılarak etrafa saldıran, Telekom ve bankalar benzeri kamu mallarına zarar verenleri de gözlemliyoruz. Geçmiş yıllarda Şubat eylemi olarak tarihe geçen olaylara benzer şekilde halkımızın meşru tepkilerine ve haklı davalarına gölge düşürdüklerine inanıyoruz. Halkımızı haklı iken haksız duruma düşürmek isteyenler gerçeğine karşı duyarlı olalım. Öte yandan kentimizdeki farklı siyasi bakış açısına sahip olan siyasal parti temsilcilerini de diyaloga ve önceki gün yaşanmış provokasyonlar konusunda daha etkin tedbirler almaya davet ediyoruz. Kimden gelirse gelsin, Batman halkını birbirine düşürecek her türlü provokasyon girişimlerine karşı duyarlı olalım. IŞİD'in, bütün Kürt halkının düşmanı olduğu gerçeği açıktır. Bu kanlı örgütü savunan hiçbir yapının Batman'da olmadığına inanıyoruz. Ülkeyi idare edenlerin artık gerçekleri görmeleri ve bölgedeki tabanlarının sesine en azından kulak vermeleri ve çok ivedi şekilde IŞİD'e karşı çıkmaları gerektiği konusundaki görüşlerimizi ifade ediyoruz. Aksi halde yarınlarda 30 yıllık savaş sürecinden çok daha farklı ve tehlikeli gelişmelerin yaşanması kuvvetle muhtemeldir. Halkımızın Kobane'yi savunmasına evet, haklı iken haksız duruma düşecek eylem ve etkinliklere hayır diyor, her türlü provokasyon ve yanlışlardan uzak durmaya davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Kobani Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title