Haberler

Mazlumder'den Okullarda Kıyafet Serbestliği İçin Eylem

Sakarya'da Mazlumder üyeleri, okullarda kıyafet serbestliği için eylem yaptı.

Sakarya'da Mazlumder üyeleri, okullarda kıyafet serbestliği için eylem yaptı.

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu üyelerinin de destek verdiği eylemde basın açıklamasını okuyan Mazlumder Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Bayram Yılmaz, "Kılık kıyafet konusunda tercihi velilere bırakan Bakanlar Kurulu'nun diğer taraftan başörtüsü konusunda baskıcı ve yasakçı bir tavır sürdürmesini kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu düzenlemenin anlamı şudur; başını örterek okumak isteyenler yalnızca imam hatiplere gitsin. Bu ise maalesef ruhbanlığı çağrıştırmaktadır. Başörtülü okumak isteyen kızlarımızı Fen Liseleri'nden, Sosyal Bilimler Liseleri'nden, Güzel Sanatlar Liseleri'nden, Anadolu Liseleri'nden, Anadolu Öğretmen Liseleri'nden uzakta kalmayı dayatan bu uygulama apaçık bir ayrımcılıktır, zulümdür" dedi.

Yılmaz, "Mazlumder Sakarya Şubesi olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair Yönetmeliğin 4. maddesinde başörtüsüne getirilen yasağın derhal kaldırılmasını istiyoruz. Bununla birlikte kamu çalışanlarına başörtüsünü yasaklayan yönetmelik de mutlaka kaldırılmalıdır. Başörtüsü konusunda herhangi bir ihsan ya da göz yummayı kabul etmiyoruz. Olması gereken, başörtüsüne şartsız sınırsız özgürlüğün derhal sağlanmasıdır. Bu mücadeleyi yıllardır sürdürenlerle birlikte Mazlumder başörtüsüne özgürlük talebinin takipçisi olmaya devam edecektir" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title