Haberler

Manisa'nın Manevi Önderlerinden Muhammed Zühdü Efendi Anılacak

Manisa’nın Yuntdağı köylerinden biri olan Recepli’de her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve binlerce insanın katıldığı Muhammed Zühdü Efendi'yi Anma ve Hayır Yemeği bu yıl 18 Mayıs pazar günü yapılacak.

Manisa'nın Yuntdağı köylerinden biri olan Recepli'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve binlerce insanın katıldığı Muhammed Zühdü Efendi'yi Anma ve Hayır Yemeği bu yıl 18 Mayıs pazar günü yapılacak. Her yıl çevre il ve ilçelerden de yoğun katılımla gerçekleşen ve binlerce insanı ağırlayan Recepli köyündeki hazırlıklar tamamlandı.

Manisa'nın manevi önderlerinden Muhammed Zühtü Efendi'nin vefatının 52'nci yıldönümünde düzenlenecek olan hayır yemeği ve anma programı ile anılacak. Her yıl binlerce insanın katıldığı programa bu yıl da yoğun katılım olması bekleniyor.

Kur'an-ı Kerim, Mevlidi şerif, ilahiler, Tevhid ve Kur'an Hatim duaları ile başlayacak olan program öğle namazının ardından kabir ziyaretinin yapılması ile tamamlanacak. Programda her yıl olduğu gibi etli nohut, keşkek, zerde tatlısı ve köy ekmeğinden oluşan hayır yemeği sabah 09.30'dan itibaren dağıtılmaya başlanacak. Hayır yemeğine gitmek isteyen Manisalılar ise Manisa Garaj, Molla Şaban Cami önü ve Necatibey İlköğretim okulu önünden kalkacak araçlarla Recepli'ye gidebilecek.

Manisa İl, İlçe ve Köyleri Dayanışma Derneği ve gönüllü çevre halkının katkılarıyla düzenlenen anma ve hayır yemeği hazırlıkları ise tamamlandı. Dernek Başkanı Hüseyin Uysal yaptığı açıklamada, "Recepli köyü hayır amaçlı dayanışma yemeği, yıllar önce aynı amaçlar ile Muhammed Zühdü Efendi'nin öncülüğünde Recepli Köyü Camisi'nde köylünün katılımı ile Aralık ayı içerisinde yapılmaya başlandı. Daha sonraki yıllarda çevre köylere yayıldı. Efendi Hazretleri, dünya hayatından ahiret hayatına göçtükten sonra da, Muhammed Zühdü Efendi'nin hayat felsefesinin, yaşam tarzının, yaratılmışlara olan sevgisinin, gönlündeki cereyan eden muhabbetinin, günümüz insanlarına aktarılması ve Efendi Hazretleri'nin yad edilmesi için hayır yemeğinin yapılmasına devam edildi. Hayır yemeğine, zamanla Manisa il ve ilçeleri ile tüm Türkiye'den katılım oldu. Katılımın çok olması nedeniyle kapalı alanda yapılması mümkün olmadığından, yemeğe yöremizden ve il dışından katılan halkımıza rahat bir ortam hazırlanması için mayıs ayının sonlarına doğru yapılmaya başlanmıştır. Bugüne kadar da bu şekilde devam etmiştir" dedi.

MUHAMMED ZÜHDÜ EFENDİ KİMDİR?

Manisa merkeze bağlı Yuntdağı bölgesindeki Asmacık Köyünde 1882 yılında doğan Muhammed Zühdü Efendi, Bergama Karacaahmet medresesinde tahsil yaptı. 1903 senesinde Konya Kadınhan'a giderek ilim öğrenen ve 1909 yılında tekrar köyüne dönerek burada köylüler tarafından yaptırılan medresede 16 yıl talebe okutan Mehmet Zühdü Efendi, 1925 yılında Recepli Köyü'ne yerleşti. Seydişehirli Hacı Abdullah Efendi'nin halifesi Akhisarlı Abdülcelil Efendi'den manevi ilim almış olan Mehmet Zühdü Efendi, Recepli'de örnek hayatıyla hem köy halkı hem de çevrede herkesin ilgi odağı haline geldi. 15 Nisan 1962 yılında burada vefat eden Muhammed Zühdü Efendi, her yıl Mayıs ayında Türkiye'nin çeşitli illerinden binlerce kişinin katılımıyla türbesinin bulunduğu Recepli Köyü'nde hayır şenliğiyle birlikte anılmaya devam ediyor. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title