Haberler

Manisa İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Manisa 2015 Yılı yatırım programı 3. Dönem uygulama sonuçlarının değerlendirilmesi ve koordinasyon çalışmalarının tespitini amaçlayan 2015 Yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Vali Yardımcısı Yakup Tat başkanlığında toplandı.

Manisa 2015 Yılı yatırım programı 3. Dönem uygulama sonuçlarının değerlendirilmesi ve koordinasyon çalışmalarının tespitini amaçlayan 2015 Yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Vali Yardımcısı Yakup Tat başkanlığında toplandı.

Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan toplantıya kaymakamlar, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri, belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Yakup Tat, 2015 yılı 3. dönem (Temmuz-Ağustos-Eylül) yatırımcı kuruluşlar dönem raporlarına göre Manisa'da 313 kamu yatırım projesi bulunduğunu ve bunların toplam proje tutarının 3 milyar 11 milyon TL olduğunu söyledi. Tat, projeler için önceki yıllarda 894 milyon TL harcama yapıldığını, 2015 yılı için bu projelere toplam 462 milyon TL ödenek ayrıldığını ifade ederek şunları söyledi:

"3. Dönem sonu itibariyle 166 milyon 356 bin TL harcama yapılarak yüzde 36 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 3. Dönem sonu itibariyle bu projelerin 33'ünün tamamlandığı, 183'ünün devam etmekte olduğu, 40'ının ihale aşamasına getirildiği ve 57 projeye ise henüz başlanılamadığı görülmüştür. Yatırımcı kuruluşlarımızdan yılın son diliminde daha gayretli çalışmalarını, kendilerine ayrılan ödenekleri kullanmalarını istiyoruz. Ayrıca çalışmaların her aşamasında koordinasyon ve işbirliğine en üst düzeyde önem verilmesini bekliyoruz."

Vali Yardımcısı Yakup Tat'ın sunuş konuşmasının ardından Zafer Kalkınma Ajansı Manisa Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Buket Turamanlar Kaner 2015 Yılı Teknik Destek Programı hakkında kurul üyelerini bilgilendirerek soruları cevaplandırdı.

Daha sonra yatırımcı kuruluş yetkilileri koordinasyonu gerektiren konuları gündeme getirdi.

Toplantıda Demirci Kaymakamı Atila Kantay, kendilerine büyük üzüntü veren Demirci Kılavuzlar yolunda özellikle küçük yaştaki çocukların ölümüyle sonuçlanan kazaların önlenebilmesi için Karayolları tarafından sığınma cebi yapılmasını istedi. Karayolları 2.Bölge Müdür Yardımcısı Baki Çoban konuyu inceleyeceklerini belirtti.

Bu arada, toplantıda katılımcılara ürettikleri üzüm ve üzüm suyunu ikram eden Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürü Akay Ünal, üzüm suyunu tanıtım amacıyla ürettiklerini ve bu nedenle sınırlı miktarda olduğunu, seri üretime geçmek isteyen yatırımcılara gerekli yardımda bulunacaklarını ifade etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yakup Tat Demirci Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title