Haberler

Manisa Engelliler Derneği Dayanışma Platformu Engelli Aday İstiyor

'Engelli Adayın Yok İse Oy da Yok' sloganı ile hareket eden Manisa Engelliler Derneği Dayanışma Platformu belediye meclis üyeleri arasında bir engelli aday görmek istiyor.

'Engelli Adayın Yok İse Oy da Yok' sloganı ile hareket eden Manisa Engelliler Derneği Dayanışma Platformu belediye meclis üyeleri arasında bir engelli aday görmek istiyor.

Manisa'da bir çok derneğin içerisinde yer aldığı yeni kurulan Manisa Engelliler Derneği Dayanışma Platformu bir basın açıklaması yaptı. Manisa Engelliler Derneği Dayanışma Platformu içerisinde Manisa Otistik Bireyler ve Engelsiz Aileler Derneği, Spina Bifina Derneği Manisa Temsilciliği, Manisa Otizm Derneği, Zihinsel Engellileri Eğitme ve Koruma Derneği, Anadolu Engelliler Birliği Derneği Manisa Şubesi, Sağır Dilsizleri Koruma Kalkındırma Eğitim Kültür Gençlik Spor Derneği, Engelsiz Yarınlar Derneği temsilcileri yer alıyor.

İl genelinde 100 binin üzerinde engelli vatandaşın oluğunu belirten Manisa Engelliler Derneği Dayanışma Platformu Sözcüsü Arif Zengin, "Ülkemiz yerel seçimlere hazırlanmaktadır. Belediye başkanları, meclis üyelikleri, muhtarlık seçimleri yakın bir gelecekte gerçekleşecektir. Şehrimiz büyük şehir yasası gereği büyük şehir olduğu için yerel seçimler daha da hasssas hale gelmiştir. Zira ilçe belediye meclis üyelerinin bir kısmı aynı zamanda il genel meclisi görevini de üstleneceklerdir. Bu durum biz engellilerin seçimlerde daha dikkatli ve birlikte atmamamızı zorunlu hale getirmiştir. Buradan hareketle Altınokta Körler Derneği Manisa Şubesi'nin çağrısı ile bir çok dernek bir araya geldi. Engelli haklarından yana olduklarını söyleyenler seçimlerin ardından engellileri ve sorunlarını da unutmaktadır. Bu kentin asli unsurları olarak biz engellileri de insanca yaşamak ve sağlıklı bireylerle eşit düzeyde önemsenmek istemekteyiz. Bu bağlamda seçilme ve temsil hakkımızı sonuna kadar savunacağız ve bu hakkımızı savunanların yanında olacağız. Bu konuda samimiyet ölçümüz listelerinde seçilebilir sıralarda en az bir engellinin listelere konulması olacaktır" diye konuştu.

Platform olarak 21 Eylül'de toplantı düzenleyeceklerini dile getiren Arif Zengin, il genelinde bulunan tüm engelli derneklerini ve engelli vatandaşlarını toplantıya davet etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arif Zengin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title