Haberler

Manisa'daki Engelliler Seçilebilir Sıradan Engelli Adayı Konulmasını İstiyor

Manisa'da birçok engelli derneğin bir araya gelerek oluşturduğu Manisa Engelliler Dayanışma Platformu toplantı düzenledi."Engelli adayın yoksa oy da yok" sloganı adı altında kurulan platformun basın toplantısı Kültür Sitesi'nde gerçekleşti.

Manisa'da birçok engelli derneğin bir araya gelerek oluşturduğu Manisa Engelliler Dayanışma Platformu toplantı düzenledi.

"Engelli adayın yoksa oy da yok" sloganı adı altında kurulan platformun basın toplantısı Kültür Sitesi'nde gerçekleşti. Toplantıda konuşan Manisa Engelliler Dayanışma Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Öznur Karaağaç, benimsenmek istediklerini belirterek, yerel seçimlerde engelli adayı olmayanlara oy vermeyeceklerini, engelli adayını seçilebilir bir sıraya koymayanları ise samimiyetsiz olarak ilan edeceklerini ifade etti. Türkiye'nin önemli bir seçim sürecine girdiğini belirten Öznur Karaağaç, "Engellilerin sorunlarına artık çok daha yakından çözüm aramak için yola çıktık. Engellilerin yüzde 10'luk bir oy potansiyeline sahip. Bugüne kadar seçim dönemlerinde hep engellilerden yana olduklarını söyleyen siyasiler seçimlerden sonra engellileri hep unuttular veya daha az ilgi gösterdiler. Biz artık benimsenmek istiyoruz. Partilerin seçilebilir bir sıraya engelli adayı koymasını istiyoruz. Seçilebilir bir sıraya koymayan partiyi de samimiyetsiz olarak ilan edeceğiz" şeklinde konuştu.

Manisa Engelliler Dayanışma Platformu Yürütme Kurulu Üyelerisi Arif Zengin ise burada yaptığı konuşmada daha önce giremedikleri Belediye Meclis Salonu'na bugün bağımsız olarak girip toplantı yaptıklarını söyledi. Zengin, "Bundan sonraki süreçte bu salonda bizi temsil eden engelli vatandaşların da yer alması için çalışıyoruz. Bundan sonra biz de bu salona girelim. Bu salona kendimiz için temsilciler yollayalım. Ancak bunun için ilk görev bizde. Bugüne kadarki en önemli eksik, bizlerin siyasete atılmamasıydı. Bu yanlıştan artık dönelim. Belediye Meclislerinde bizlerde yer alalım. İktidar veya muhalefet partilerinin karar organlarında da yer alabilelim" ifadelerini kullandı. Engellilerin sorunlarını en iyi engellilerin veya onlar için mesai yapan kişilerin bilebileceğini belirten Yürütme Kurulu Üyesi Sait Türen ise, önemli bir oy potansiyeline sahip olduklarını dile getirerek, "Bundan sonra engelli adayı olmayana oy yok." dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arif Zengin Karaağaç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title