Haberler

Manisa'da Altı Nokta Körler Derneği'nden Organ Bağışına Destek

Altı Nokta Körler Derneği Manisa Şubesi, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Sağlık Yüksekokulu işbirliği ile “Bağışla Hayata Bağlan” projesi kapsamında dernek binasında organ bağışı standı kurdu.

Altı Nokta Körler Derneği Manisa Şubesi, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Sağlık Yüksekokulu işbirliği ile "Bağışla Hayata Bağlan" projesi kapsamında dernek binasında organ bağışı standı kurdu.

Altı Nokta Körler Derneği kurulan stand ile üyelerinin ve insanların organ bağışında bulunmalarını sağlayarak Manisa Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğünün koordinesinde, kamu kurum ve kuruluşların desteğiyle hazırlanan "Bağışla Hayata Bağlan" organ bağışı projesine destek veriyor. Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Arif Zengin, kurulan standa organ bağışlayan ilk kişi oldu.

CBÜ Sağlık Yüksekokulu ile birlikte organ bağışı için derneklerinde stand kurduklarını belirten Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Arif Zengin, "Amacımız organ bağışında toplumdaki duyarlılığı arttırmak. Engelliler olarak bizlerinde organ nakli bekleyen arkadaşlarımız var. Kornea nakli ile ilgili sırada bekleyen çok sayıda arkadaşımız var. Bizler bütün tanıdıklarımızı çağırdık. Bugün buraya gelerek organ bağışı yapacaklar. Özellikle engelli arkadaşlarımızın bu konuda duyarlı olması gerekir. Hergün hastaneler gidip organ bekleyen insanlara yardımcı olmalıyız. Derneğin 250 üyesi var. Üye olmayan arkadaşlarda buraya gelerek organ bağışı yapacaklarını bekliyoruz. Derneğimizde sadece 10'dan fazla arkadaşımız kornea nakli bekliyor" dedi.

Projenin Manisa Valiliği tarafından yürütüldüğünü vurgulayan CBÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencisi Tuğba Kurtulan, "Sağlık Yüksekokulu öğrenim gören arkadaşlarımız ile beraber her hafta sonu stand kuruyoruz. Bu projeyi dernekler ile beraber yürütme istedik. Organ bağışlamak isteyen bir çok kişinin olduğunu düşündük. Bugün inşallah istenilen sayıda bir bağış alırız. Biz bu duruma öncülük edersek bu duyarlılığı artıracağımıza inanıyorum. Şu anda yaklaşık 100 kişi başladı. Ama Manisa'da organ bağışı duyarlılığı yok" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arif Zengin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title