Haberler

Malkara'da Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü Yapıldı

Tekirdağ Malkara Kaymakamlığı tarafından düzenlenen, Malkara Belediyesi, kamu kurumları, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı milli birlik ve beraberlik yürüyüşü gerçekleştirildi.

Tekirdağ Malkara Kaymakamlığı tarafından düzenlenen, Malkara Belediyesi, kamu kurumları, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı milli birlik ve beraberlik yürüyüşü gerçekleştirildi.

Milli birlik ve beraberlik yürüyüşü öncesinde Malkara Belediyesi tarafından vatandaşlara Türk bayrağı dağıtımı yapıldı. Hükümet Meydanı Atatürk anıtı önünde toplanılıp şanlı al yıldızlı Türk bayraklarımızla gerçekleştirilen milli birlik ve beraberlik yürüyüşü 14 Kasım Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, otogar önü ve Atatürk Bulvarı güzergahından geçildikten sonra Atatürk anıtı önünde son buldu.

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul yaptığı konuşmada,"Tarih boyunca yüce Türk milleti en kritik anlarda Dünya tarihine damgasını vurmuştur. Türk milletinin kurduğu bütün devletler üzerinde çeşitli oyunlar oynanmıştır. 15 Temmuz Cuma akşamı da iç ve dış düşmanların birleşmesiyle ülkemizde devletin imkanlarını kullanan hainler ülkemizin varlığına, birliğine, bütünlüğüne, halkın iradesine karşı bir tavır koymuşturlar. Bu hainlik girişimi de halkımızın kararlılığı ve azmiyle gerekli cevabı almışlardır. Bu hainlerin ülkemizde hak edecekleri cezayı alacaklarına inanıyorum. Bu akşam tüm değerli hemşerilerimin siyasetin üstünde, bağımsızlığa, demokrasiye, özgürlüğe olan inancıyla buraya geldiğine inanıyorum. Umuyorum ki geçmişte olduğu gibi bu milletin istiklalini yine bu milletin kararlılığı ve azmi kurtaracaktır" dedi.

Kaymakamı Osman Altın ise, "15 Temmuz 2016 Cuma günü bu millet tarihinde hiç görmediği bir şekilde acımasız, vicdansız ve ahlaksız bir girişime maruz kaldı. Milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde teşkil ettiği bu en son vatanda uzun süren savaşlar ve bitmek bilmeyen acılardan sonra oluşturduğu demokratik toplum düzeni halkımızın göz bebeği Türk ordusu içinde yuvalanmış bir grup hain tarafından yıkılmak istendi. Bu hainler kendilerine verilen milletin silahlarını yine kendi milletine doğrultmaktan çekinmediler. Polisimizin, vatandaşlarımızın üzerine kurşunlar, bombalar yağdırırken tereddüt etmediler. Kendilerine karşı çıkan ve engellemek isteyen şerefli askerlerimizi, albaylarımızı, binbaşılarımızı şehit ettiler. Kendi harimi ismetini, vatanını korumak için sokaklara dökülen kadın-erkek vatandaşlarımızı havadan ve karadan kurşunladılar. Kendilerini savunma durumuna bile gelemeden 47 özel harekat polisimizi bombalarla şehit ettiler. Bu aslanlar ki, eğer mertçe bir dövüş olsaydı bu hainlerden yüzlercesini bertaraf edebilirlerdi. 173'ü sivil, 240 şehit verdik. O şekillerimiz sayesinde bundan sonra millet olma bilincimiz daha da pekişecek ve içimizdeki hainlere fırsat vermeyeceğiz. Şanlı Türk ordusu yıllar yılı hiç farketmeden, kendi içinde bir ur gibi büyüyen bu yıkıcı terör örgütü mensuplarını bünyesinden gecikmeksizin söküp atacaktır. Türk askeri kendi halkına kurşun sıkmaz. Bu sıkanlar da asker değil, asker kılığına girmiş teröristlerdir. Ordu içine sızmış olan bu azınlık FETÖ-PYD terör örgütü mensupları milletin dik duruşu sayesinde amaçlarına ulaşamadan kıskıvrak yakalanmışlardır. Şimdi Türk adaleti bu hain saldırıyı tertipleyen ve icra edenlere hak ettikleri cezaları verecektir" diye konuştu.

"Bugün milli birlik ve dayanışmamızı bir kere daha gösterdik" diyen Kaymakam Altın, "Birliğimizi ve dayanışmamızı bozmayı hedef alan hain odakları varsa şayet derhal vazgeçsinler. Bizi hiçbir güç veya hiçbir düşman birbirimize düşüremez, iç savaş çıkarttıramaz. Bunu yıllarca denediler ama başaramadılar, başaramayacaklar. Siz değerli Malkaralılar'a bugün bizleri yalnız bırakmadığınız, birlik ve beraberliğimizi gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum. Darbecilerin saldırısında bu milletin bekası için hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza, vatanlarını savunurken şehit olan askerlerimize ve polislerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Bu birlik ve beraberlik oldukça bundan böyle hiçbir hain şebeke çok güçlü olsalar bile böyle bir girişime cesaret edemeyecektir. Diliyoruz ki Allah vatansever askerlerimizin, kahraman polislerimizin ve büyük Türk milletinin yanındadır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından şehitlerimiz için Malkara İlçe Müftüsü Fahrettin Kaya ile Malkara'da görev yapan imam hatipler tarafından sela ve aşr-ı şerif okunarak dualar edildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Ulaş Yurdakul Tekirdağ Malkara Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
title