Haberler

Malatya Pmyo 12. Dönem Mezunlarını Verdi

Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu'nun (PMYO) 12. dönem mezuniyet töreninde, 184 polis adayı mezun olarak, diplomalarını aldılar.

Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu'nun (PMYO) 12. dönem mezuniyet töreninde, 184 polis adayı mezun olarak, diplomalarını aldılar.

Malatya PMYO çim sahasında düzenlenen törende konuşan eski Müsteşar Galip Demirel, polis adaylarına, "Yaptığınız görev, en kutsal görevlerden biridir" dedi.

Polisin, devletin vatandaş ile temasında uç noktaları sağladığını kaydeden Demirel, "Bir ülkenin yönetiminde Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Bakanlar, kamu görevlileri, üst görevliler ne kadar adaletli davranırlarsa davransınlar sizin uç noktasındaki halkla temasınız dürüst ve tarafsız olmadıkça, herkese şefkatle yaklaşmadıkça, sıkıntıda kalan her vatandaşın yardımına koşmadıkça devlet vazifesini yapmamış olacaktır. Bu yönüyle çok kutsal bir görev üstleniyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Malatya Valisi Vasip Şahin ise, kanun ve nizam hakimiyetini memleketin ve insanların suçtan ve suçludan korunması faaliyetleri adına 184 polis memuru adayının mezun olduğunu belirtti.

Polis memuru adaylarına başarılar dileyen Şahin, polis memuru adaylarının ülkenin asayiş ve güvenliğine önemli katkılarda bulunacaklarını dile getirdi.

Şahin, polisin toplumun rahat, huzur ve güvenini sağladığını ifade ederek, "Bu genç mesai arkadaşlarımız inşallah görev yaptıkları süreç içerisinde hukukun temel prensiplerinden ayrılmayacaklar, insan haklarına bağlı kalacaklar. Daha da önemlisi bırakınız masum vatandaşımızı, suçlu insanın bile temel insan haklarının olduğundan prensipte asla uzak kalmadan, bu görev anlayışıyla hizmetlerine devam edecekler. Bizler kanun ve nizam hakimiyetini sağlarken, asayiş hizmetlerini yürütürken; toplumun huzurunu, rahatını ve güvenliğini bir taraftan sağlayıp, öbür taraftan mutlaka ve mutlaka özgürlükler noktasında hassas davranmak durumundayız" şeklinde konuştu.

Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Karlı da, 2 yıllık zor ve yorucu bir eğitimin ardından 184 polis memuru adayını mezun ettiklerini belirtti.

Emniyet teşkilatının hızla değişen, gelişen ve dünyada başarısını gün geçtikçe artıran bir teşkilat yapısına sahip olduğunu dile getiren Karlı, şunları söyledi: "Emniyet teşkilatımız hızla değişen, gelişen ve dünyada başarısını gün geçtikçe artıran bir teşkilat yapısına sahiptir. Bizlere bu konuda büyük bir sorumluluk düştüğünden milletimizin bizlere emaneti olan gençlerimizi, Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak ülküsüne bağlı, milli ve manevi değerleri özümsemiş, insan haklarına saygılı, çağın ihtiyaçlarına uygun, hür, bilimsel düşünceye sahip polisler olarak yetiştirme çabası içerisinde olunmuştur. Bu nedenle mesleki bilgilerinin yanında; toplum psikolojisi, yabancı dil, bilgisayar, tarih ve edebiyat alanlarında da eğitim almalarına, bu alanlarda kendilerini geliştirmelerine öncülük edilmiştir."

Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu 12. dönem birincisi polis memuru adayı Ali Gül, eğitimlerini tamamlayıp, mezun olmanın gurur ve heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Aldıkları eğitimle insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, laik, demokratik, sosyal devlet ilkeleri doğrultusunda ülkenin asayişini temin için mesleğe hazırlandıklarını kaydeden Gül, "Gerek mesleki ve temel gerekse de uygulamalı bir eğitim öğretim süresi sonunda çağın gerektirdiği bilgi ve donanıma ulaştık. Görevimizi, sarsılmaz karakterimiz, yüksek disiplin anlayışımız ve kanunlardan aldığımız güç ile en iyi şekilde yerine getireceğiz" dedi.

Gül, konuşmasının ardından yaş kütüğüne, dönem birincisi olarak plaket çaktı.

Törende dereceye giren mezunlar Ali Gül, Yasin Şahin ve Cemil Gürbüz'e diploma ve çeşitli hediyeler verildi.

Daha sonra polis adayları toplu halde yemin ederek, mesleklerine ilk adımlarını attılar.

Törene; eski Müsteşar Galip Demirel, Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nevzat Aslan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, 7. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Atilla Darendeli, Malatya PMYO Müdürü Mehmet Karlı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mezun olan polis adayları ile aileleri katıldı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Vasip Şahin Ali Gül Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title