Haberler

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül'den Emlak Sahiplerine 'Fahiş Fiyat' Uyarısı

Güncelleme:

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, fahiş kira aratışı yapan ya da gayrimenkullerini emsallerine göre yüksek fiyattan satmaya çalışan ev sahiplerinin yüksek cezalarla karşı karşıya kalabileceklerini söyledi. Özgül, "Örneğin bir apartmanda vatandaş dairesine 1 milyon 800 bin TL yazmış, diğer vatandaş 1 milyon 500 bin TL yazmış. Bunlar takibe girdiğinde büyük cezalar alabilirler" dedi.

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, fahiş kira aratışı yapan ya da gayrimenkullerini emsallerine göre yüksek fiyattan satmaya çalışan ev sahiplerinin yüksek cezalarla karşı karşıya kalabileceklerini söyledi. Özgül, "Örneğin bir apartmanda vatandaş dairesine 1 milyon 800 bin TL yazmış, diğer vatandaş 1 milyon 500 bin TL yazmış. Bunlar takibe girdiğinde büyük cezalar alabilirler" dedi.

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın konut satışlarındaki dalgalanmayı ve fiyatların yükselmesini önlemek amacıyla bir genelge yayınlandığını anımsatarak, bu genelgeye göre ilan sitelerinin her ay yayınladıkları ilanları bakanlığa sunacağını belirtti. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın konutlarla ilgili ilanları kontrol edeceğini kaydeden Özgül, "Yapılan incelemelerde fiyatların farklı olduğu belirlendiğinde, ilgili ilan sahiplerine büyük cezalar gelebilecek. Biz de bu konuda arkadaşlarımızı uyardık. Satıcıların veya kiraya veren gayrimenkul sahiplerinin, mutlaka yeni yönetmeliği dikkate almaları gerekiyor. Aksi halde çok büyük cezalarla karşı karşıya kalacaklardır" diye konuştu.

"BÜYÜK CEZALAR ALABİLİRLER"

Özgül, her satıcının malını yüksek fiyattan satmak ya da kiraya vermek istediğini belirterek şunları söyledi:

"Emlakçılar olarak emsalleri göz önüne alıp, çok yüksek fiyatta olan gayrimenkullerin ilanlarını yayınlamayacağız. Yayınlarsak biz de cezalı duruma düşeceğiz. O nedenle mal sahipleri, gayrimenkullerini satışa çıkarttıklarında mutlaka emsal değerleri göz önüne alarak fiyatı belirlemelidir. Örneğin bir apartmanda vatandaş dairesine 1 milyon 800 bin TL yazmış, diğer vatandaş 1 milyon 500 bin TL yazmış. Bunlar takibe girdiğinde büyük cezalar alabilirler. Vatandaşlarımız, ilanları her zaman güncelleyerek fiyat artışı yapmasınlar. Bu anlamda yayınlanan genelgenin iyi olduğunu düşünüyoruz. Bazı sıkıntılar vardır, o sıkıntılarda zamanla düzelecektir."

"ARABULUCULAR DEVREYE GİRECEK"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın fahiş kira artışlarının önüne geçmek için çalışma yapıldığını belirterek "Kira uyuşmazlığında arabuluculuğu zorunlu hale getireceğiz" açıklamasını da değerlendiren Özgül, "Arabulucular, kiralardan dolayı devreye girecekler. Mal sahibi ile kiracının anlaşmazlığında, mahkemeye gitmeden arabulucu araya girecek. Anlaşma olmazsa mecbur adliyeye intikal edecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, 'TÜFE'nin üzerinde kira artışı yapan ev sahiplerini kiracılar bize bildirsinler' dedi. Burada kiracı vatandaşlar, TÜFE'nin üzerinde kira artışı yapmak isteyen ev sahipleri varsa e-devlet üzerinden ilgili bakanlığa bildirsinler. Kanunlar zaten kiracıların mağdur olmaması için düzenlenmiştir" dedi.

Özgül, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un kendi evini yapmak isteyen vatandaş için şehrin gelişim çeperlerindeki Hazine arazilerinin uygun ödeme koşullarında satışa çıkacağını açıklamasına ilişkin ise "TOKİ'nin şehirlerdeki arazilerin üzerine konut yapacağını bakan açıkladı. Bence çok olumlu bir durum. Çünkü Hazine arazisi ama boş duruyor. TOKİ'nin yapacağı konutları vatandaşlar alacaktır. Daire metrekareleri de düşünülürse insanlar bu evleri alabilirler" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Yerel

Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title