Haberler

Mafder Üyeleri Levent Vadisine Fotoğraf Maratonu Düzenledi

Malatya Fotoğraf ve Resim Sanatı Derneği (MAFDER) üyeleri, mangal kömürü işçilerinin zorlu yaşamını fotoğrafladı.

Malatya Fotoğraf ve Resim Sanatı Derneği (MAFDER) üyeleri, mangal kömürü işçilerinin zorlu yaşamını fotoğrafladı. Fotoğraf ustaları, tarihi on binlerce yıl öncesine dayanan Levent Vadisi'ni baştanbaşa gezerek, geçmişte buralarda yaşayan insanlardan arda kalan mağaraların ve vadinin fotoğraflarını çekerek etkinlik düzenledi.

Akçadağ ilçesi Aliçeri kırsalında meşe ağaçlarının odun kömürüne dönüştürerek piknikçilerin mangal ateşiyle buluşmasını sağlayan kömür işçileri, zor şartlarda hayatlarını sürdürüyor. Bu kapsam da MAFDER üyeleri şehir dışından gelerek ekmek parası kazanan işçilerin zorlu yaşam mücadelelerini yerinde görüp fotoğrafa dönüştürdü.

MAFDER Başkanı Ayhan Kuzucu, "Dernek olarak bugünkü etkinliğimizin yeri Akçadağ'ın Aliçeri köyü ve Levent Vadisi olmaktadır. Burada meşe kömürünün imalatlarının bulunduğu yerlerde çeşitli fotoğraf kareleri ile yapılan çalışmaları anlatmaktayız. Burada hayat mücadelesi veren insanların yaşam koşulları içerisinde ne derece zorluklar çektiklerini yerinde gördük. Malatya fotoğraf ve resim sanatları derneği olarak her hafta düzenlediğimiz etkinlikler kapsamında da bir tanesini burada gerçekleştiriyoruz" dedi.

Aliçeri Köyü Muhtarı Kadir Kalaç ise, "Malatya'dan gelen bir grup fotoğrafçı arkadaşı Aliçeri köyünde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu arkadaşlarımıza Levent Vadisi ve Aliçeri köyünde yapılan mangal kömürünün fotoğraflanması konusunda yardımcı olmaktan ve onlara köyümüzü yöremizi tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

MAFDER üyesi ve Fotoğraf Sanatçısı Salih Kayhan da, "Bu haftaki gezimiz Akçadağ'ın Aliçeri köyü meşe mangal kömürü üretimi tesisine geldik. Burada şehir dışından gelen emekçi işçi kardeşlerimiz mangal kömürü üretiyorlar. Bunun imalatı gerçekleşirken yaşanılan sıkıntıları ve zorlukları yerinde görmeye geldik. Fotoğraflarımızı internet ortamında çeşitli sosyal ağlarda fotoğraf severler ile paylaşacağız. MAFDER kurulalı 1 yıl oldu, bu benim 2. etkinliğim. Geçen hafta Arapgir'deydik oraya düzenlenen etkinlikte başarılı oldu meşhur Arapgir üzümünün hasadını ve hasatı yapıldıktan sonra gerçekleşen üzüm pekmezinin ne tür emekler verilerek yapıldığını yerinde görüp fotoğrafladık, fotoğrafa ve doğaya meraklı herkesi aramızda görmek istiyoruz" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arapgir Akçadağ Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title