Haberler

Lösemi Çocukları Yararına Resim Sergisi

Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde, Utku Koleji Tarafından Geleneksel Hale Gelen Resim Sergisinin İkincisi Ereylin Alışveriş Merkezi'nde Lösemili Çocuklar Yararına Açıldı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Utku Koleji tarafından geleneksel hale gelen resim sergisinin ikincisi Ereylin Alışveriş Merkezi'nde lösemili çocuklar yararına açıldı.

Sergi açılışına Kaymakam Osman Ekşi, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güven, CHP İlçe Başkanı Yaşar Balcı, Utku Koleji Müdürü Hülya Çatak, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Sergi açılışında bir konuşma yapan Utku Koleji Türkçe Öğretmeni Pınar Çavdar, "Lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmayı, bunun yanı sıra kalıtsal ve edinsel kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde tedavi, eğitim ve araştırma kurumları kurmayı ve işletmeyi amaçlar. Lösemili çocuklara gelir elde etmenin yanı sıra Lösemi hastalığını tanıtmayı, lösemili çocukların ve ailelerinin sıkıntılarını topluma aktarmayı, toplumu bilinçlendirmeyi amaçlamaktadır. Geçen yıl 'Engelleri kaldıralım' adı altında açtığınız Resim sergimizde toplanan paraların gelirleriyle 9 tekerlekli sandalye alıp Engelliler Derneğine bağışlayarak çorbada bizimde tuzumuz olsun, onların yüzünde bir gülücük bırakalım istedik. Gelenekselleşen Resim sergimizde bu yılda lösemili çocuklarımıza yardımcı olmayı hedefledik. Toplumun gelişime en açık parçası olan çocuklarımızı, geleceğe mutlu ve sağlıklı bir nesil olarak yetiştirebilmek en önemli hedefimizdir. İnanıyoruz ki çocuklarımız için attığımız her adım, bizler için gelişen çağdaş Türkiye'nin habercileri olacaktır. Sergimizde emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Sergi açılışı öncesi Kaymakam Osman Ekşi'nin Utku Koleji öğrencileri ile yakından ilgilenirken, Öğrencilerde Kaymakama Ekşi'ye büyük ilgi gösterdiler. Sergiden elde edilecek tüm gelir lösemili çocuklar için kullanılacak, sergi 1 hafta boyunca Ereylinde açık kalacak.

(BA-ET-Y) 02.05.2008 18:09 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title