Haberler

Lise öğrencisinin ölümüne neden olan sürücü yeniden yargılanacak

Güncelleme:

Muğla'da yolun karşısına geçmeye çalışan lise öğrencisi Sıla Akgül'e çarparak ölümüne neden olan sürücü Tolga Yağcı, kararın istinafta bozulması üzerine yeniden yargılanacak. Akgül'ün ailesi adaletin yerini bulması için sürecin takipçisi olacak.

ESMA TURAN

Muğla'nın Menteşe ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan lise öğrencisi Sıla Akgül'e (15) otomobille çarparak ölümüne neden ve 24 bin 300 TL para cezasına çarptırılan Tolga Yağcı (29), kararın istinafta bozulması üzerine yeniden yargılanacak. Akgül'ün aile avukatı Didem Alaca, "İtirazlarımız kabul edildi. Mahkeme, cezanın paraya çevrilemeyeceğine hükmetti. Ailesinin içine bir nebze olsun su serpildi. Adaletin yerini bulması için sürecin takipçisi olacağız" dedi.

Muğla'nın Menteşe ilçesine Salihpaşalar Mahallesi'nde 14 Aralık 2022 tarihinde lise öğrencisi Sıla Akgül'e, yolun karşısına geçmek isterken Tolga Yağcı'nın kullandığı 48 YP 233 plakalı otomobil çarpmıştı. Çarpma sonucu Akgül, yaşamını yitirmişti. Olayın ardından gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen sürücü Tolga Yağcı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, 33 gün sonra tahliye edilmişti.

Yağcı'nın tutuksuz yargılandığı davada karar duruşması 19 Ekim 2023 tarihinde Muğla 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılmıştı. Mahkeme, Yağcı'ya önce 3 yıl 4 ay hapis cezası vermiş cezayı 24 bin 300 TL para cezasına çevirmişti.Ayrıca Tolga Yağcı'nın ehliyetine de 6 ay el konulmuştu.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ve Akgül'ün ailesi, 'temel cezanın azlığı ve hapis cezasının paraya çevrilmesinde usul ve yasaya aykırılık bulunduğu' gerekçesiyle mahkemenin kararını istinafa taşımıştı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesi, sanığa verilen cezayı az bularak yeniden yargılanmasına karar verdi.

"AİLESİNİN İÇİNE BİR NEBZE OLSUN SU SERPİLDİ"

Konuya ilişkin ANKA Haber Ajansı'na konuşan Sıla Akgül'ün aile avukatı Didem Alaca, şunları söyledi:

"Biz Muğla 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararı sonrasında basit taksirle öldürme değil bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme konusunda İzmir bölge Adliye Mahkemesi'ne itiraz ettik. İtirazlarımız kabul edildi. Mahkeme, cezanın paraya çevrilemeyeceğine hükmetti. Tekrar yargılama yapılmak üzere dosya Muğla 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ne geri gönderildi. Önceki verilen ceza bozuldu. Daha ağır bir ceza alacak ve paraya çevrilmeyecek. Ailesinin içine bir nebze olsun su serpildi. Adaletin yerini bulması için sürecin takipçisi olacağız."

Kaynak: ANKA / Yerel

Muğla Yargı Trafik Kazaları Hukuk Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title